Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SUSURLUK SANIKLARI YENİDEN YARGILANACAK!
SUSURLUK SANIKLARI YENİDEN YARGILANACAK!
İstinaf mahkemesi, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ankara JİTEM davasında arasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da bulunduğu sanıklar hakkındaki beraat kararını bozdu. 1993 yılında öldürülen Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın'ın ailesi de yaptığı açıklamada bu kararı doğruladı.
24 Mayıs 2021, 12:21

 

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, 1990’lı yıllarda işlenen, araLlarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın eşi Savaş Buldan’ın olduğu 18 faili meçhul cinayetten yargılanan eski Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında verilen beraat kararını bozdu.

Ağır’ın yeniden yargılanacağı belirtildi.  Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Aralık 2019’da görülen duruşmada, Mehmet Ağar,  dönemin Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, eski MİT yöneticisi/emekli Albay Korkut Eken, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ve özel harekât polislerinin aralarında olduğu 19 sanıkla ilgili davada “beraat” kararı vermişti.

     image

Sanıklar, “Suç işlemek amacı kurulan silahlı örgütün faaliyeti çerçevesinde tasarlayarak kasten öldürme” ile suçlanıyordu.

Mahkeme, beraat kararının gerekçesinde “Cinayetlerin işlendiği yerler ya da maktullerin alındıkları ve infaz edildikleri yerler dikkate alındığında, cinayetlerin güvenlik güçlerine yakalanmayacağına güvenen kişi ve kişilerce işlendiği anlaşılmaktadır” demişti. Buna karşılık eski özel timci Ayhan Çarkın’ın ifadelerinin "çelişkili olduğu ve mahkûmiyete yetersiz bulunduğu” savunulan kararda, dosya içerisinde bulunan TBMM ve MİT raporlarının da duyum ve tahminden ibaret olduğu iddia edilmişti. Kararda, “Sanıklar Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Mehmet Korkut Eken’in, Ömer Lütfü Topal cinayetinde azmettirici olduklarına dair delil bulunmamaktadır” ifadesi kullanılmıştı.

image

Müşteki avukatları, beraat kararını istifa taşımıştı.

İstinaf kararı 5 Nisan'da bozdu  Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. 5 Nisan 2021’de beraat kararının oybirliğiyle bozulmasına hükmederken, karar, taraflara yeni tebliğ edildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR