Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
7 HSYK ÜYESİ BELLİ OLDU
7 HSYK ÜYESİ BELLİ OLDU
Meclis’te Hakimler Savcılar Kurulu’na atanan isimler belirlendi. HSK’nın yeni üyeleri; Ergün Şahin, Hamit Kocabey, Aysel Demirel, Bilal Temel, Ömür Topaç, Sinan Esen ve Cumhur Şahin oldu.
25 Mayıs 2021, 17:35
 
 
Meclis Genel Kurulu, Hakimler Savcılar Kurulu’na (HSK) atanacak 7 üyeyi seçti. Meclis’te 21 adaydan 7 üye seçimle belirlendi. HSK’nin yeni üyeleri; Ergün Şahin, Hamit Kocabey, Aysel Demirel, Bilal Temel, Ömür Topaç, Sinan Esen ve Cumhur Şahin oldu.
 
ADALET BAKANI’NDAN TEŞEKKÜR
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) TBMM kontenjanına ayrılan üyelerinin seçilmesi dolayısıyla siyasi partilere ve milletvekillerine teşekkür etti.
 
Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hakimler ve Savcılar Kurulunun TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri, demokrasi ve uzlaşma zemininde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde belirlendi. Bu olumlu tabloya emek ve katkı sunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
SEÇİMLERİ PROTESTO EDEN HDP GENEL KURULU TERK ETTİ
Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) seçilecek 7 üyenin Meclis Genel Kurulu’ndaki seçimini protesto etti.
 
MA’nın aktardığına göre, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçimden geri çekilmelerinin nedenini şöyle açıkladı:
 
“Bu seçimi katılmayacağız. HSK üye seçiminin ilk kez Meclis’te yapılması önemli, bağımsız ve tarafsız bir yargı mekanizmasına ulaşmak için önemli. Çünkü şu anda bağımsız bir yargı yok. Bu şekilde demokratik bir usulde seçim yapılmasını dile getirdik ancak öyle olmadı. Bunu komisyonda dile getirdik. Olması gereken başvuran adayların incelenmesi ve seçimlerin en demokratik yöntemle yapılmasıydı, ama öyle olmadı. Kapalı kapılar arasında yapıldı.
 
Siyasi bagajları yanında taşıyan isimler yapıldı. Liyakat olmadı. HSK yargı açısından baktığımızda son derece sıkıntılı bir döneme bir kez daha imza atılmış olacağını düşünüyoruz.
 
Bu sadece iktidarın değil, muhalefetin de yanlış bir tutumunun olduğunu düşünüyoruz. Seçimlere katılmıyoruz bunun önemli bir vicdani sorumluluk olduğunu düşünüyoruz.”
 
3 BİN 70 HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 3 bin 70 hakim ve savcıyı kapsayan Adli ve İdari Yargı 2021 yılı Ana Kararnamesi’ni tamamladı.
 
HSK’nin internet sitesinden yayınlanan kararnameye göre, adli yargıda 2 bin 582, idari yargıda ise 488 olmak üzere toplam 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.
 
Kararnameyle Zonguldak, Denizli, Sakarya, Giresun, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Afyon, Trabzon, Edirne, Erzurum, Amasya, Elazığ, Kilis, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari ve Tunceli olmak üzere 26 ile yeni başsavcı atandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR