Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
25 YIL SONRA GELEN ŞOK İFADE!
25 YIL SONRA GELEN ŞOK İFADE!
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Atilla Peker, eski MİT’çi ve emekli Yarbay Korkut Eken’in gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmesi için kendisine teklifte bulunduğunu söyledi
25 Mayıs 2021, 18:02

 

Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker, 1996 yılında ölürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesine ilişkin bildiklerini anlatmak amacıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.

        image

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıs’ta katledilen gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesi için kendisine teklif yapıldığını belirterek savcılığa başvurdu.
 
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Atilla Peker, eski MİT’çi ve emekli Yarbay Korkut Eken’in gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmesi için kendisine teklifte bulunduğunu ve silah verdiğini söyledi.
 
Dilekçesinde, “Cumhuriyet Başsavcılığınızca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında toplumda Reis Sedat PEKER in 7. Videosu olarak bilinen videodaki anlatımlarında adı geçen, adını ve mesleğini sonradan öğrendiğim Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesine ilişkin bildiklerimi ve yaşadıklarımı sayın makamınıza arz etmek için bu dilekçeyi yazmak zorunlu olmuştur” ifadelerine yer veren Atilla Peker şunları kaydetti:
 
KORKUT EKEN BANA JERİKO SİLAH VERDİ
 
"Kardeşim Reis Sedat PEKER beni 1996 yılı Mart ya da Nisan ayında aradı, Ankara Sheraton Otel'e gelmemi istedi. Bende isteğine uyarak bulunduğu yere gittim. Orada Korkut EKEN ile kendisinin bulunduğu ortamda Kıbrıs’a Korkut EKEN ile birlikte gitmem gerektiğini polis ve askerlerimizi şehit eden terörist kişilerin bulunduğunu ve bu kişilerin öldürülmesi gerektiğini söylediler. Ertesi gün ben Korkut EKEN ile THY’nin tarifeli uçağı Kıbrıs’a gitmek üzere kontrol yapılmadan uçağa doğru geçerken önce memurlara cebinden çıkardığı birkaç kimlik arasından seçerek Mustafa kimliği gösterdi ve kendini kaydettirdi. Korkut EKEN bana JERİKO bir silah verdi ve ben belimde silah olmak suretiyle uçağa bindik.
 
EKEN SİLAHIN NASIL KULLANILACAĞINI ANLATTI
 
Kıbrıs' a indik, ismini hatırlamadığım bir otele yerleştik sonra aynı gün Kıbrıs' ta Sivil Savunma Daire Başkanlığı’na gittik. Orada Kurmay Albay Galip MENDİ ile tanıştım, yardımcısı Enver TOSUN yarbay ile tanıştım. Sonrasında yan odada Korkut EKEN Uzi marka bir silahı bana verdi, bu silahın nasıl kullanılacağını ve susturucunun nasıl sökülüp takılacağını bana öğretti. Bir sonraki gün beyaz Reno Toros marka araçla Kutlu ADALI isimli şahsın akşam hava karardıktan sonra evinin çevresinde keşif yaptık. Hatırladığım kadarıyla evi yola yakın bahçeli bir evdi. Önünde ufak bir bahçesi vardı. Şahsın evinde kalabalık, dört beş kişilik bir kalabalık olduğunu fark ettik bu nedenle içeri girmedik, o esnada benim belimde Jeriko silah ve elimde susturuculu Uzi marka silah vardı.
 
KEŞİFTE BULUNDUK
 
Ertesi gün tekrar geldik, gündüzleri de evinin etrafında birkaç sefer keşifte bulunduk, yine evden çok sesler geliyordu; bunun üzerine Korkut komutan bana dedi ki üç kişide olsa bunların hepsi PKK’lıdır. PKK’lı ile dost olanda PKK’lıdır, hepsini öldürmende bir mahsur olmaz dedi.
 
ALAY KOMUTANI AZARLADI
 
Üçüncü gün bir piyade Alay Komutanının makamına gittik, ismini hatırlamadığım Alay Komutanından Korkut EKEN'in talebi Kutlu ADALI isimli şahsın aracının güvendiği iki rütbeli tarafından durdurularak bize teslim şahsın teslim edilmesinin sağlanmasını istedi. Bir iki saat sonra şahsın durdurulduğu haberi geldiğinde bizde hızlı adımlarla Alay Komutanlığı binasından çıktık şahsın yanında 15 yaşlarında bir çocuk vardı, kişi alayın içine sokulmuş olduğunu etrafının da askerlerce sarılmış olduğunu görünce tekrar Alay Komutanının makamına geri döndük; orada alay komutanını azarladı, ben sana böyle mi söyledim dedi.
 
image
 
KORKUT EKEN ‘ATİLLA BİZ KIBRIS İŞİNİ HALLETTİK’ DEDİ
 
Sivil Savunma Daire Başkanlığı'na geri döndük ve ertesi günde tekrar Türkiye'ye geri döndük, ancak Korkut Komutan bana Atilla buraya geleceğiz dedi.
 
Sonrasında ben bir yaralama nedeniyle Paşakapısı Cezaevinde bulunduğum sırada beni cezaevinde yanımda bulunan cep telefonumdan arayarak kendisinin Klasis Otel'de kaldığını ziyarete geleceğini söyledi; bende abi cumartesi pazar ziyaret yok. Ben hastaneye çıkacam sizi Klasis'e otele ziyaretinize gelicem dedim ve o tarihte cezaevinin hastane için ring aracı yoktu bu şekilde taksiyle gardiyan ve askerler eşliğinde hastaneye gittim.
 
image
 
Hastane çıkışında iki sivil araç gelmesini sağladım ve bulunduğu Silivri Klasis otele bu araçlarla bir gardiyan ve askerlerle gittik.
 
Erlere ve gardiyana lobide oturmalarını söyledim. Korkut komutanın olduğu odaya çıktım, odada Reis Sedat PEKER ve birkaç kişinin olduğunu gördüm. Korkut EKEN astsubay ve uzman çavuşun alnından öperek Atilla'yı getirdiğiniz için teşekkür ederim dedi. Bana hitaben gülerek "Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun dedi." Sonra sabaha doğru cezaevi sayımından önce cezaevine döndüm. Adı geçen şahıslarla her platformda yüzleşmeye de hazırım. Videoda anlatılanlarla ilgim görgüm bundan ibarettir. Saygıyla arz ederim."
image
 
Sedat Peker 7'nci videoda ne demişti?
 
Sedat Peker YouTube kanalı üzerinden yayınladığı yedinci videoda Korkut Eken ve Mehmet Ağar'ın gazeteci Kutlu Adalı'yı öldürmek için kendisinden yardım istediğini ileri sürmüştü. Peker şunları söylemişti:
 
"Biz o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası, Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Genciz, vatanseveriz, işte 'Şu PKK’ya yardım ediyor'… Ama genelde bana iş adamlarını yönlendiriyorlar faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki 'Kıbrıs’ta bir adam var', 'Evet, abi' dedim. Dedi, 'Bu Kıbrıs'ı Rumlara satmak istiyor'. Dedi ki 'İki tane profesyonel (ver)'. 'Kendi öz kardeşimi vereceğim sana' dedim. Atilla Peker’i dedim. 'Çok iyidir bu işte, uzmandır, sokaklardan yetişme' dedim.
 
Türk Hava Yolları uçak biletlerini, hard disklerini atmıyor.
 
İlgililer biletlerden bakabilirler. Korkut Eken, Atilla Yıldırım bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Ancak yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam. Aradan zaman geçti. Döndüler, üç dört gün sonra, denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk, dedi 'Tekrardan gideceğiz.' Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, 'Halloldu o iş' dedi. Öldürsek öldürdük derdim, çünkü zaman aşımına girdi. Allah'a Kur'an'a yemin olsun böyle oldu."
             image
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR