Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PEKER'DEN İNANILMAZ İFŞALAR !
PEKER'DEN İNANILMAZ İFŞALAR !
Suç örgütü lideri Peker, Süleyman Soylu’nun sözleriyle gündem olan “Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi” hakkında da açıklamalarda bulundu. “Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var” dedi.
6 Haziran 2021, 17:54
Bir yıl önce yurtdışına kaçan ve son bir ayda yayınladığı videolarla Erdoğan Hükümetini sallayan suç örgütü lideri Sedat Peker, "Sedat Peker’den ayda 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var”  sözlerine "Benim her ay 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok, daha çok yolladıklarım var '' dedi.
 
Bildiklerini bugüne kadar neden anlatmadığına dair sorulara yanıt veren Peker, kendisinin de kirli işler ve ilişkiler içinde olduğunu açıkça kabul etti:
 
Videonun başında belediyelerdeki yolsuzluklara dair sistemden bahseden Peker, şu ifadeleri kullandı:
 
“Bir belediye başkanına rüşvet vermeye gittiğinde, adam huylanıyor, senden parayı almıyor. Ya kelek yaparsa, ya kayıt gizli kayıt yapıyorsa, kamera varsa diye. 'Bizim bir alt derneğimiz var, alt kuruluş, oraya şu kadar yardım yap' diyor. Sen gidiyorsun oraya parayı yatırıyorsun, işte sözde hayır işi için.
 
Şimdi sen oraya parayı yatırdın ya, belediye başkanına gitmedi diyeceksin para. O ne yapıyor? 100 bin liralık bir iş var, en güvendiği arkadaşına diyor ki '1 milyonluk fatura kes' diyor. Sonra o 1 milyon liralık işi alıyor ama 100 bin liraya yapıyor. Ona 100 bin lirayı veriyor, 100 bin de vergi vesaire çıkarsa, geriye kalan 800 bin lirayı kılçıksız alıyor cebe indiriyor.
 
Siz hep diyorsunuz ya, beşli çete, onlu çete, onlara ihaleyi veriyorlar diye. 1 milyar dolara ihaleyi alıyor, siz zannediyor musunuz ki bunların işçileri var, hayır yok. Alt taşeron sistemi var. Bunlar işi taşeronlara veriyorlar. 400 bin milyon dolara taşerona veriyor, 600 milyon dolar kılçıksız bu tarafta.”
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarını da sürdüren Peker, “Süleyman diyordu ya, ‘Ben o poliçe sesini çok seviyorum’ diye. Şirketin yüzde 5 bin, 7 bin derken 57 kat büyümüş. Dünyanın neresinde böyle bir şey var” dedi.
 
Bana 10 bin doları nasıl yakıştırdınız çok fazlasını verdim
 
Peker '' Ben aç kalırım, açıkta kalırım yine herkesten çok para veririm. 10 bin dolar da yalan, belge yok, dekont yok. Ama daha büyüklerini yolladım, çanta çanta" diyerek  AKParti'li Metin Külünk'e seçim dönemlerinde para verdiğini söyledi.
 
Peker yayımladığı 9. videoda, "Şimdi Metin Külünk’ten konuşacağız ''.
 
'' Metin Abi’den. Ne bir eksik ne bir fazla konuşacağız. Metin Abi beni telefonla aradı, Biden dedi Tayyip Erdoğan’a karşı dedi, Biden işi gücü bırakmış Sedat Peker’ mi bekliyor, hepten delirdik, vallahi delirdiler. Adamlar dünyayı yönetiyor. Sev sevme, onun devlet başkanı Sedat Peker’i mi bilecek."  dedi.
 
Peker şu ifadeleri kullandı:
 
"Dedim abi Biden anlamam, benim kendi meselem var. Beni sakinleştirdi, konuştu, konuştu. Onlar böyle, devletten adamlar, AK Parti’den, milletvekilleri filan. Bunlar özel adamlar ama fındık kadar beyinleri yok, ne yapayım. O yüzden Metin Abi’yi konuşacağız. Dün de bir arkadaşın bir videosunu yayımladım. Ya Suriye konusunda var, karakol konusunda var, sayın Cumhurbaşkanı’nın yeğeniyle evli. Benle bunları konuşuyor, Reisim yanındayım, ondan sonra arkadan film. Başında konuştum, beni yolda bırakanı rezil edeceğim.
 
Metin Abi’yi rezil etmeyeceğim. AK Parti’nin seçim zamanlarında dağıttığı kahve var ya, hepiniz içtiniz ya. Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi benimdi o. Hani ben pislik mafyaydım. Onlarca milyon liralık kahveyi benden alıp dağıttınız, 1 lira mı verdiniz. Verdiyseniz hani fatura? Yazıklar olsun size.  Bir özür bekledim lan, olayı buraya siz getirdiniz. Dönmek yok artık, ölmeden size de rahat yok."
 
"Metin Abi ile Ömer Külünk diye bir yakını var mesela. Benim dedi tefeciler elinden almışlar yeğenimin yerini. Bugünün 1-1,5 milyonu, 300 bin TL o zaman, dolar üzerinden hesaplayınca bu para. Bir o tefecilerle konuşsan dedi. Ya Metin Abi şimdi ben konuşsam, ben ismimi unutturmaya çalışıyorum, o onu arayacak, o onu arayacak sanki ben tahsilat yapıyorum gibi. Dedim abi kaç para ben vereyim parasını.
 
"Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık"
 
O konuda ismi geçen, duyan bir iki iş adamı arkadaşı var. Üçümüz birlikte 300 bin lirayı ödeyelim. İş paraya gelince tabii hiç kimse ödemedi, ben ödedim. Tapuyu aldık, verdik. Biz para verdik mi böyle veririz. Almanya’da dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum, mesela onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para verilirdi. Ama öyle her ay giden 10 bin yok. Seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdık. Ya şimdi ben böyle deyince diğer milletvekili tanıdıklarım da lan bizi de, lan oğlum biz kimseyi söylemeyiz."
 
Peker, Demirören Holding’in satın aldığı Doğan Medya Grubu için çektiği krediyi ödemediğini de söyledi:
 
“Biz gazeteyi, Hürriyet'i bastık. Aydın Doğan kargaşalardan korktu verdi gazeteyi. 750 milyon dolara verdi hepsini. Aslından bir tanesi o kadar ederdi. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Bu 750 milyon doları ödemedi. Ana parayı da, faizini de ödemedi.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR