Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEZGİN BARAN KORKMAZ AMERİKA'YA !
SEZGİN BARAN KORKMAZ AMERİKA'YA !
Sezgin Baran Korkmaz para aklama, dolandırıcılık ve soruşturmayı karartma olmak üzere 3 farklı suç ile ABD’de toplam 225 yıl ile yargılanacak.Utah eyalet başsavcısı 17 Haziran 2021'de Adalet Bakanlığı sistemi aracılığıyla Lev Aslan Dermen ve Sezgin Baran Korkmaz'ın el konulması gereken mal varlıklarının listesini yayınladı. 7 sayfalık listede, davanın baş sanığı Dermen ve Korkmaz'ın ABD'de ortak olduğu SBK USA Inc tüm mal varlıklarına el konulması gerektiği kaydedildi.
22 Haziran 2021, 08:40
 
 
ABD Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da işadamı Sezgin Baran Korkmaz  tutuklandı. Sezgin Baran Korkmaz para aklama, dolandırıcılık ve soruşturmayı karartma olmak üzere 3 farklı suç ile ABD’de toplam 225 yıl ile yargılanacak.
 
image
 
ABD'de düzenlenen iddianameye göre Korkmaz, Türkiye ve Lüksemburg'da kontrol ettiği banka hesapları aracılığıyla 133 milyon doların üzerinde dolandırıcılık gelirini akladı. 

Sezgin Baran Korkmaz para aklama, dolandırıcılık ve soruşturmayı karartma olmak üzere 3 farklı suç ile ABD’de toplam 225 yıl ile yargılanacak.

Utah Savcılığı’nın talebiyle Avusturya’da tutuklanan ve çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullanan firari işadamı Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili ABD Adalet Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, Korkmaz’ın Avusturya’dan iadesinin talep edileceğini açıkladı ve istenecek cezaları sıraladı: Kara para aklamadan 20 yıl, 10 ayrı elektronik dolandırıcılıktan 20’şer yıl, resmi kovuşturmayı engelleme suçundan 5 yıl yani toplamda 225 yıl hapis cezası.

Dosyada Bora JET, Artı1 TV,işadamı Ekim Alptekin ile ilgili bölümler dikkat çekici.

İddianamede Gazeteciler Mahmut Övür,Soner Yalçın,Ersin Ramoğlu,Ergün Diler ve TAKVİM Gazetesi ile ilgili iddialar yer alıyor.

image

image

Savcılık, Termendzhyan ve Jacob Kingston'un Türkiye'ye 9 kez seyahat ettiğini belirtirken, dosyaya bu ziyaretlerde çekilmiş fotoğrafları da koydu.

İddianamede Korkmaz’a 10 adet elektronik dolandırıcılık suçlaması da yer alıyor.

Korkmaz’ın, Jacob Kingston ve Isaiah Kingston’ı federal ve sivil davalardan kaçınabilmeleri için adı verilmeyen hükümet yetkilileri aracılığıyla koruma sağlayacağı iddialarıyla kandırdığı bir plan geliştirdiği ileri sürülüyor.

Adalet Bakanlığı Vergi Bölümü’nde görevli Başsavcı Yardımcısı Stuart M. Goldberg ve Utah Bölgesinden Sorumlu Vekili Andrea T. Martinez tarafından yapılan açıklamanın sonunda, “İddianame sadece bir iddiadır ve sanık, bir mahkemede makul bir şüphenin ötesinde suçluluğu kanıtlanana kadar masum kabul edilir” ifadesi yer aldı.

Davanın görüldüğü Utah Bölge Mahkemesi hakimi Jill N. Parish, 10 Haziran 2021 tarihinde başsavcılıktan, ABD'nin kara para aklamaktan jüri tarafından suçlu bulunan Lev Aslan Dermen'in Amerikan Vergi Kuruluşu'nu (IRS) dolandırıp elde ettiği parayı nerede akladığı ve federal hükümetin el koymak istediği mal varlıkları ve transfer edilen paraların listesini istedi.

image

Korkmaz ve suç ortaklarının, dolandırıcılıktan elde edilen geliri Türk havayolu Borajet'i, Türkiye ve İsviçre'deki otelleri, Queen Anne adlı bir yat ve İstanbul'da Boğaziçi boğazında bir villa ve gayrimenkuller satın almak için kullandıkları iddia ediliyor.

image

ABD’deki dosyayı mercek altına aldık.
 
1 Ağustos 2018 tarihinde, Utah eyaletindeki federal jüri heyeti Jacob Kingston, kardeşi Isaiah Kingston ve Levon Termendhzyan ''Lev Aslan Dermen'' hakkında düzenlenen gizli iddianameyi kabul etmişti. Kingstonlar ve Termendhzyan, ABD’deki şirketlerinin 2010-2016 yılları arasında ‘yenilenebilir bio-yakıt üretip sattığına’ dair sahte belgeler düzenleyerek, ABD Milli Gelirler Vergi Dairesi’nin (IRS) sağladığı yaklaşık 511 milyon dolarlık vergi indiriminden haksız yere faydalanmakla suçlandı.
 
SUÇLAMALARI KABUL ETTİLER
 
İddianameye göre sanıklar karmaşık bir yapı kurarak, nitelikli dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarını işledi. Ayrıca iddianamede, savcılığın Türkiye’de en az 134 milyon dolarlık şüpheli işlemleri ayrıntılarıyla anlatan delillere sahip olduğu, örgütün gayrimenkul satın alarak, banka hesabı açarak ve sahte veya yarı meşru işletmelere yatırım yaparak suç girişiminin gelirlerini aklamak için Türkiye'yi yoğun olarak kullandığı iddia edildi.
 
ABD’de Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen’in yargılandığı davada, iki kardeş Jacob Ortell Kingston ile Isaiah Kingston haklarındaki suçlamaları kabul ederek, Amerikan maliyesini 511 milyon dolar dolandırdıklarını itiraf etti. Dermen ise hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, jürili seri duruşmalarda yargılanarak 2020 yılında suçlu bulunmuştu.
 
İddia makamı, Sezgin Baran Korkmaz’ın Türk şirketleri ve Lüksemburg’da kurulan bir şirket aracılığıyla, Jacob Kingston ve Levon Termendzhyan’ın dolandırıcılıktan elde edilen gelirlerin aklanmasına yardımcı olduğunu savundu.
 
Başsavcılığın mahkemeye sunduğu dilekçede Sezgin Baran Korkmaz'a ait, el koyulup Amerikan hazinesine devri istenen mal varlıklarının listesi şöyle:
 
image
 
– Bodrum Torba'daki Kervansaray Oteli
 
– Mega Varlık Yönetimi AŞ'nin tüm mal varlığı
 
– SBK'nın sahip olduğu Cook Adalarına kayıtlı ‘Queen Anne' yatı
 
– SBK'nın Lüksemburg'daki Isanne SARL şirketinin tüm mal varlığı
 
– Setap Teknoloji ve Blane Teknoloji şirketine ait Türkiye'deki altı arsa:
 
image
 
– İstanbul – Üsküdar- Beylerbeyi. Ada No: 765 Parsel 4- 817 metrekare yalı.
 
– İstanbul – Beşiktaş- Ortaköy. Ada No 38 Parsel 19- 287 metrekare
 
– İstanbul – Beşiktaş- Kuru çeşme. Ada No 38 Parsel 18- 80 metrekare
 
– İstanbul – Beşiktaş- Kuru çeşme. Ada No 38 Parsel 5- 198 metrekare
 
– İstanbul – Beşiktaş -Kuru çeşme. Ada No 38 Parsel 6- 225,75 metrekare
 
– İstanbul – Beşiktaş -Kuru çeşme. Ada No 38 Parsel 7- 276,25 metrekare
 
– Türkiye merkezli SBK Holding AŞ'ye devredilen tüm mülkler, yatırımlar ve varlıklar dahil SBK Holding AŞ’nin sahip olduğu her türlü ayni ve şahsi mal
 
-Türkiye'deki Biofarma İlaç AŞ' nin tüm mal ve varlıkları
 
-Türkiye'deki Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi Şirketine Lev Aslan Deren'in sahip olduğu enerji şirketi Washakie tarafından 31 Aralık 2013 tarihinde gönderilen 4 milyon dolar tutarındaki havale
 
-Türkiye'deki Komak Isı Yalıtım Sistemleri Sanayi Şirketine Lev Aslan Deren'in sahip olduğu diğer enerji şirketi Noil Energy tarafından 13 Ocak 2016 tarihinde gönderilen 3 milyon 810 bin dolar tutarındaki havale
image
 
– TC YYA kuyruk numaralı SBK'ya ait Bombardier Global uçak
 
-SBK Holding AŞ ve davalılar veya bağlı kuruluşlar tarafından devredilen tüm mülkler
 
-SBK Holding AŞ'ye aşağıdakiler dahil olmak üzere kendi kontrolü altında mal ve paralar
 
-Washakie tarafından 13 Kasım 2013 tarihinde transfer edilen 10 milyon dolar
 
-Noil Energy Group tarafından 17 Şubat 2016 tarihinde transfer edilen 3miyon 885 bin 135 dolar
 
-25 Mart 2016 tarihinde SBK Holdings, USA, Inc tarafından transfer edilen 458 bin dolar
 
-SBK Holdings,USA, Inc. tarafından 21 Ekim 2016 tarihinde transfer edilen 6 milyon dolar
 
-11 Ağustos 2016 tarihinde SBK Holdings USA Inc. tarafından transfer edilen 15 milyon dolar
 
-SBK Holdings USA, Inc. Tarafından 11 Ağustos 2016 tarihinde transfer edilen 265 bin dolar
 
-Belize Banque Serbest Bölgesi’nde 3628 Parsel 23 Ada olarak tanımlanan arsa
 
-Doğan Doğan’ın (Türkiye) tarafından satın alınan veya dolandırıcılık gelirlerine ilişkin her türlü mal varlığı
 
-SBK Holdings USA, Inc.’e verilen 12 milyon dolarlık senet
 
-SBK Holdings USA Inc'e ait ABD'deki tüm varlıklar ve yatırımlar
 
-Stone Isı Yalıtım Sanayi ve Ticaret’in satın aldığı her türlü mal varlığı
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR