Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O YUMRUK BOŞA CEZASIZ KALMAMIŞ !
O YUMRUK BOŞA CEZASIZ KALMAMIŞ !
Barış Pehlivan, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıran ismi serbest bırakan savcıya verilen ödül gibi atamayı yazdı.
24 Ağustos 2021, 20:08
 
 
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, "Arka Bahçe" adlı köşesinde çarpıcı bir yazı kaleme aldı.
 
Pehlivan yazısının "Çubuk Başsavcısı’nın dosyası açılmadan rafa kalktı" başlıklı bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan Ankara Çubuk'taki saldırıyla ilgili dikkat çeken bir gelişmeyi aktardı.
 
CHP'nin avukatlarından Celal Çelik ile konuştuğunu söyleyen Pehlivan, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ü serbest bırakan dönemin Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler'in Yargıtay Savcılığı’na atandığını yazdı.
 
Pehlivan, CHP'nin Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na başvurduğunu fakat HSK'nin başsavcı hakkındaki şikâyet dosyasını açmadan kapattığını belirtti.
 
Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:
 
"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya Halk TV çıkışında yumrukla saldıran Sinan Oral tutuklandı.
 
Ve yine Çubuk anımsandı. Nasıl hatırlanmasın! 2019’da CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimi yeni bir dönemin başlangıcıydı.
 
Kılıçdaroğlu için 'yakın!' diyenler, onu öldürme çağrısı yapanlar, yumruk atanlar bir gün dahi cezaevini görmemişti.
 
CHP’nin avukatlarından Celal Çelik’i aradım. Saldırıya dair davayı sordum.
 
Azmettiricilerinin sorgulanmadığını, örgütlü suç olmasına rağmen ağır ceza yerine asliye mahkemesinde yargılama yapıldığını ve halen kayıp faillerin olduğunu hatırlattı.
 
Bir de...
 
Osman Sarıgün’dü Kılıçdaroğlu’na yumruk atan. Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Güler, 'tutuklama sebepleri bulunsa bile' demiş, ancak 'sağlık durumunu' dikkate alarak o saldırganı serbest bıraktırmıştı. 
 
Meğer CHP de bunun üzerine Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) başvurmuş. Parti, başsavcının siyasi yaklaşım sergilediğini ve görevini kötüye kullandığını madde madde belirtmiş. Hakkında disiplin ve ceza soruşturması başlatılmasını talep etmiş. 
 
Duydum ki sonuç şu: 
 
Önce, Kılıçdaroğlu’na yumruk atanı özgürlüğüne kavuşturan başsavcıya ödül verildi. Yargıtay Savcılığı’na atandı. Sonra, bu karara imza atan HSK, ödül verdiği başsavcı hakkındaki şikâyet dosyasını daha açmadan rafa kaldırdı. İşleme bile koymadı. 
 
Unutmayalım: Gün gün artan bu saldırılar ve cezasızlık, Türkiye’de bir şeylerin örülmeye başlandığının en büyük işareti."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR