Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HİKMETYAR TARİHİ RESİM HAKKINDA NE DEDİ ?
HİKMETYAR TARİHİ RESİM HAKKINDA NE DEDİ ?
Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle Afganistan'ı hakimiyet altına aldığı günlerde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.İktirarı ele geçiren Taliban'ın önemli ismi uzun yıllardır konuşulan fotoğraf hakkında tarihi açıklama yaptı.
2 Eylül 2021, 14:28
 
Afganistan’da Taliban darbesi sonucu iktidara gelen ve geçiş sürecini yöneten 3’lü komite üyesi Gülbeddin Hikmetyar yeni dönemde Türkiye-Afganistan ilişkilerinin iyi bir şekilde yürümesini arzu ettiklerini belirtti.
 
Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizb-i İslami Partisi lideri Gülbeddin Hikmetyar, Yeni Şafak'tan Ayşemine Alioğlu'nun sorularını yanıtladı.
 
Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle Afganistan'ı hakimiyet altına aldığı günlerde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.İktirarı ele geçiren Taliban'ın önemli ismi uzun yıllardır konuşulan fotoğraf hakkında tarihi açıklama yaptı.
 
           image
 
Afganistan'ın eski Başbakanı ve Hizb-i İslami Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 1985 yılında çekilen fotoğraf hakkında konuştu.
 
Televizyon seyredilmesinin, müzik dinlenilmesinin, sinemaya gidilmesinin haram olduğunu savunan ve üniversite döneminde kadınların yüzüne kezzap attığı iddia edilen Hikmetyar, "Afganistan halkı da ülkenin kalkınmasında, özgür şekilde ayakta durmasında Türkiye’nin desteğini istiyor” .
 
image
 
Yeni Şafak'tan Ayşe Mine Alioğlu'nun haberine göre, Erdoğan'la çekilen yıllar önceki fotoğrafa da değinen Hikmetyar, "Erdoğan'a muhalif olanların bu kareyi nasıl istismar ettiğini de hatırlıyorum. 'Bu büyük bir teröristtir. Erdoğan en büyük teröristi koruyor, arkadaşlık ediyor' demişlerdi. İstismar ettiler" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakınlığı bilinen Hikmetyar, '' Afganistan halkı da ülkenin kalkınmasında, özgür şekilde ayakta durmasında Türkiye’nin desteğini istiyor” dedi.
 
Hikmetyar '' Kadın, erkek Afganistan’da herkes yeni yönetimden razı olacak. Şunu da belirteyim bu yeni hükümet, eski Sovyetler Birliği ve NATO’nun kuklası olarak getirilen hükümetlerden daha iyi ve güvenli olacak.Türkiye ile Afganistan arasındaki yeni yönetimdeki ilişkilerin en iyi şekilde yürümesini arzu ediyoruz. Türkiye önümüzdeki dönem Afganistan’da en iyi rolü oynayabilir, oynamalıdır. Afganistan halkı da her zaman ülkemizin kalkınmasında, özgür bir şekilde ayakta durmasında Türkiye’nin desteğini istiyor. Geçmişte olduğu gibi böyle hassas bir dönemde bizim yanımızda, Afgan halkının yanında olmanızı istiyoruz. Ve inşallah Afgan halkı da bugünleri geride bırakıp ayakları üzerinde duracaktır.'' dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR