Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HEYKEL SALDIRGANLARI YAKALANDI
HEYKEL SALDIRGANLARI YAKALANDI
Samsun’un İlkadım ilçesinde, Atatürk Parkı’ndaki Onur Anıtı’na yapılan saldırıda gözaltına alınan iki kişi adliyeye sevk edildi. Saldırı anına ait görüntüler çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.Yakalanan 2 saldırgan adliyeye sevk edildi.
4 Şubat 2022, 10:06
 
Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve ‘Onur Anıtı’ olarak bilinen Türkiye Cumhuriyetinin göz bebeği antsal yapılarından olan Samsun'da özgürlük simgesi olan Atatürk anıtına dün kimliği belirlenen iki yobaz tarafından saldırı yapıldı.
 
Yobaz Cumhuriyet düşmanı saldırganlar, Atatürk’ün üzerinde bulunduğu atın arka bacaklarına ip bağlayıp çekerek yıkmaya çalıştı.
 
Çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, sabah erken saatlerde lüks bir cipin anıt alanına girdiği görülüyor. 2 şüphelinin halatı anıta bağlayıp ciple çekmeye çalıştığı, halatın kopmasının ardından parktan ciple kaçarak uzaklaştıkları görüntülerde yer aldı.
 
Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele için kente ayak bastığı noktaya konulan anıtı, yıkılmak istendi. Atatürk anıtının ayaklarına halatı bağlayıp araç ile çekmeye çalışan kişilerden ikisi gözaltına alındı.
 
Onur Anıtı’na halat bağlayıp, çekmeye çalışan B.F. ve kuzeni C.F., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 6 farklı suçtan çok sayıda kaydı bulunan kuzenler hakkında ‘Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldı.
 
image
 
SAMSUN’DA NÖBET DEVAM EDİYOR
 
Samsun'da Atatürk heykeline saldırı girişimini protesto eden vatandaşlar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarıyla güvenlik hattı oluşturdu. Kol kola giren vatandaşlar hep bir ağızdan İzmir Marşı söyledi.
Samsun’da  Onur Anıtı’na yönelik saldırının ardından başlatılan nöbet sürüyor. Nöbet tutan Yasin Sarıkaş, “Kentimizin simgesi olan Onur Anıtı’na yapılan hain saldırı sonrası burada nöbet tutmaya karar verdik. Genç arkadaşlarımızla birlikte sabaha kadar, soğuk hava koşullarına rağmen gözümüzü kırpmadan nöbet tuttuk. Gerektiği takdirde bir gün değil; bir ay, bir yıl nöbet tutacağımızı belirtmek istiyorum.” dedi.
 
image
 
NE OLMUŞTU?
Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve ‘Onur Anıtı’ olarak bilinen Atatürk anıtına dün kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırı yapıldı. Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Samsunlular ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına sahip çıkmak için gece boyu anıt önünde nöbet tuttu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR