Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VATANSEVER GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI
VATANSEVER GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI
Bugün Silivri Cezaevi'ne götürülen gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel serbest bırakıldı.Kapalı cezaevinden açık cezaevine sevk edilen gazeteciler Covid-19 önlemleri kapsamında izinli olarak çıktılar.
15 Şubat 2022, 15:55
 
 
Libya'da hayatını kaybeden MİT personeline ilişkin yaptıkları haber nedeniyle yargılanan ve cezaları onanan gazetecilerden Murat Ağırel ve Barış Pehlivan Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne teslim oldu. Hülya Kılınç ise Manisa'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 
"Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak" suçlaması ile yargılanan ve cezaları istinaf mahkemesi tarafından onanan gazeteciler arasında Ağırel, Pehlivan ve Kılınç'ın yanı sıra Aydın Keser ve Ferhat Çelik de bulunuyordu.
 
image
 
VATANSEVER GAZETECİLER SERBEST BIRAKILDI
 
Kapalı cezaevinden açık cezaevine sevk edilen gazeteciler Covid-19 önlemleri kapsamında izinli olarak çıktılar.Akşam saatlerinde ise Avukat Hüseyin Ersöz Ağırel ve Pehlivan'ın serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.
 
Serbest bırakılmalarının ardından Silivri cezaevinden çıkan Pehlivan ve Ağırel, Halk TV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses'le Kayda Geçsin programına gittiler.
 
Programın moderatörü Özlem Gürses, gazeteci Timur Soykan ve Ozan Gündoğdu, meslektaşlarını sarılarak karşıladı.
 
Pehlivan, teslim olmaya gittikleri anı anlatarak "Sevgililer Günü'ne tebliğ alınca beraber kararlaştırıp Adliye'ye gidelim" dedi. Pehlivan, "Osman Kavala 50 metre ötemizdeydi. O demir kapının sesini duydu. Biz denetimli serbestlik tahliye olduk. Demokles'in kılıcı başımızda hala" diye konuştu.
 
Pehlivan tahliye edildikten sonra cezaevindeki 10 kilometre ötedeki bir dinlenme tesisine bırakıldıklarını ve yanlarında telefonları olmadıkları için avukatları arayamadıklarını anlattı:
 
"Bizi dağ başında dinlenme tesisine bıraktılar. Nasıl avukatlara ulaşacağız diye sorduğumuzda ankesörlü telefonu kullanın dediler ama sorduk telefon yok. Oradakilerden istedik bize telefonlarını vermediler. Yakınlardaki zincir kafeye girerek oradan bir kişiye rica ettik Telefonu kullanabilir miyiz ücreti karşılığında diye sorduk. Ne demek dedi abi diyerek bize telefonu vermişti. Ben avukatımız Hüseyin Ersöz'ün telefonunu kağıda yazmıştım. Onu aradım hemen. Telefonunu veren Mert arkadaşımıza teşekkür ediyorum."
 
Pehlivan şöyle devam etti:
 
"Bizi cezaevine atan hakimler, savcılar, polisler bizi sevmiyorlar ama biz onları çocuklarını sahiplenmek istiyoruz. Onların çocuklarının daha iyi bir ülkede yaşanması için uğraşıyoruz."
 
                 image
 
Libya'da hayatını kaybeden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeline ilişkin yaptıkları haber nedeniyle cezaları onanan ve bunun ardından gidip adliyeye teslim olan gazeteciler Murat Ağırel ve Barış Pehlivan serbest bırakıldı.
 
Ağırel ve Pehlivan bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne bu sabah teslim olmuştu.
 
Aynı şekilde cezası onanan diğer gazetecilerden Hülya Kılınç ise bugün Manisa'daki evinden alınarak tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.
 
"MİT mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak" suçlaması ile yargılanan ve cezaları istinaf mahkemesi tarafından onanan gazeteciler arasında Ağırel, Pehlivan ve Kılınç'ın yanı sıra Aydın Keser ve Ferhat Çelik de bulunuyor.
 
image
 
Barış Pehlivan da Twitter'da, "Üçüncü kez… İşte geldik, gidiyoruz… Hoşça kalın şimdilik…" sözleriyle adliye önünden fotoğraf paylaşmıştı.
 
"Tarihin bizi haklı çıkardığını herkes görecek" demişlerdi.
Pehlivan, "Fiilden ziyade failin hedef alındığı bir dava bu '' dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR