Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BURSA'DA OTOBÜSE BOMBALI SALDIRI
BURSA'DA OTOBÜSE BOMBALI  SALDIRI
Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüs seyir halindeyken, elektrik direğinin önüne bırakılan el yapımı bomba uzaktan patlatıldı. Servis otobüsü 100 metre kadar ileride durabilirken, otobüsün bütün camları kırıldı ve araçta hasar meydana geldi. 36 yaşındaki infaz koruma memuru Cengiz Yiğit şehit oldu, biri ağır yedi personel de yaralandı.
20 Nisan 2022, 11:48
 
Bursa Mudanya Yolu Sanayi Caddesi'nde, Yeni Karaman Mahallesi mevkisinde cezaevine giden infaz koruma memurlarını taşıyan 16 GJ 868 plakalı otobüsün geçişi sırasında patlama oldu.
 
Akaryakıt istasyonu yakınında yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD, 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.
 
image
 
Otobüsteki infaz koruma memurlarından Cengiz Yiğit'in şehit olduğu olayda yaralanan biri ağır 4 personel, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Araçtaki diğer memurlar da tedbir amacıyla hastanelere sevk edildi. Cengiz Yiğit’in Gemlik’ten geçici görevli Bursa’ya geldiği öğrenildi.
 
Yaralılardan 1’nin durumu ağır
Saldırı sırasında servis otobüsünde 30 personelin olduğu bildirildi. Patlamada yaralanan 4 kişiden Ruhan Erdem, Osman Avcıbaş ve İbrahim Tanır’ın Bursa Şehir Hastanesi’ne, Sadık Özkul ise Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Ruhan Erdem’in sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
 
image
 
Patlayıcının elektrik direğinin dibine tuzaklandığı tespit edildi
 
Olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alan Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Vali Canbolat, şu bilgileri paylaştı:
 
"El yapımı patlayıcı olduğu ve uzaktan kumandayla yönetilmiş olabileceği değerlendirilen bir patlayıcının patlaması sonucunda maalesef bir ceza infaz memurumuz şehit oldu. Bir ağır yaralımız var, onun dışında 3 hafif yaralımız var. Tedbiren otobüste bulunan diğer arkadaşlarımızı da hastaneye sevk ettik, genel sağlık durumlarına bakmak için. Adalet ve İçişleri Bakanlarımız da konuyu yakinen takip ediyor. Bursa'ya gelmek üzere yola çıktılar."
 
Canbolat, patlayıcının elektrik direğinin dibine döşendiğinin belirlendiğini söyledi.
 
Yaralılardan ikisinin taburcu edildiğini anlatan Canbolat, tedbiren hastaneye götürülen diğer infaz koruma memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
 
image
 
Terör saldırısı olduğu değerlendiriliyor
 
Patlamanın terör saldırısı olduğunun değerlendirildiğini aktaran Canbolat, "Tüm güvenlik birimlerimiz çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda olayı çözmeye, failleri yakalamaya çalışacağız" dedi.
 
Canbolat, servis aracında yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu aktardı.
 
Çevredeki bazı binalarda camların kırıldığını dile getiren Canbolat, "Onların da hasar tespitini yapıyoruz. Hızlıca vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Sivil vatandaşa yönelik etkisi olmadı" diye konuştu.
 
Vali Canbolat, bir gazetecinin, "Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüyle ilgili bilgi var mı?" sorusuna, "Şu an elimizde net bir bilgi yok, olduğu zaman açıklarız" yanıtını verdi.
 
Olay yeri ve çevresi ile patlamanın meydana geldiği otobüste ekipler incelemelerine devam ediyor.
 
Patlamanın ardından  son durumu aktaran DHA muhabiri Esra Türker "Bombalı saldırı kesinleşmiş durumda. Bursa Valisi Yakup Canbolat az önce açıklama yaptı. Yol kenarına tuzaklanmış bir patlayıcının uzaktan kumanda ile servis aracının geçişi sırasında infilak ettiğini açıkladı. Bu bir terör saldırısı. Sabah saat 07.30 sıralarında meydana gelmişti. İlk belirlemelere göre bir cezaevi personeli hayatını kaybetmiş durumda. Yaralıların tedavisi devam ediyor. Olay yerinde inceleme sürüyor" bilgisini verdi.
 
Soylu: Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk açıklamasında, "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum" dedi.
 
Bozdağ’dan başsağlığı mesajı
​Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada şehit olan infaz koruma memurunun Cengiz Yiğit olduğunu belirtti. Yiğit’e rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Bozdağ, “Bursa’da infaz koruma memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalamaktır” ifadelerini kullandı.
 
Geçici görevle gelmiş
Şehit infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yiğit için bugün adliye önünde tören düzenleneceği, ardından da toprağa verilmek üzere memleketi Ağrı’ya uğurlanacağı bildirildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR