Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
700 SURİYELİ KAMU PARSONELİ Mİ OLACAK ?
700 SURİYELİ KAMU PARSONELİ Mİ OLACAK ?
Hatay Reyhanlı’da 700 Suriyeli sığınmacının İŞKUR üzerinden işe yerleştirileceği iddiaları yok artık dedirtti.Kendi vatandaşına ''Bugün git yarın gel'' diyen İŞKUR Suriyeliler için seferber oldu.
23 Nisan 2022, 10:27

 

Hatay Reyhanlı’da 700 Suriyeli sığınmacının İŞKUR üzerinden işe yerleştirileceği iddiaları yok artık dedirtti.

İşsizliğin can yaktığı gençlerimizin yurt dışına gitmek için hayaller kurduğu bu dönemde Birleşmiş Milletler tarafından maaşları ödenecek olan Suriyeli sığınmacılara belediye, kreş, okul ve diğer devlet kurumlarında görev alacağı iddiaları ,'' bizim gençlerimiz ne olacak '' dedirtiyor..

image

Sığınmacı konusu son günlerde Türkiye’nin birinci gündem maddesi olarak göze çarpıyor. Başta Suriyeliler ve Afganlar olmak üzere sığınmacılar her geçen gün başka bir olayla gündeme geliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde kadınları ve çocukları videoya alan sığınmacılar sosyal medyada çok konuşulmuştu.
 
2011’den bu yana ülkemize akın akın gelen ‘11 yıllık misafirler’in misafirliğinin ne zaman biteceği merak konusuyken gelen haberler şok etkisi yaratacak cinsten. Hatay Reyhanlı’dan gelen iddialara göre sadece Hatay’ın 105 bin nüfuslu Reyhanlı ilçesinde 700 Suriyeli sığınmasının İŞKUR üzerinden işe yerleştirileceği ifade ediliyor.
 
DEVLET KURUMLARINA SURİYELİ PERSONEL
 
İddiaların devamı daha da korkunç. Yeniçağ’ın ulaştığı bilgilere göre işe alınacak olan Suriyelilerin bir yıllık maaşları en az asgari ücret üzerinden Birleşmiş Milletler tarafından ödenecek ve yabancı kaynaktan maaşını alan Suriyeliler, Türk evlatlarının eğitim göreceği kreş, okul ve diğer devlet kurumlarında görev alacak.
 
Üstelik uygulama yeni de değil. AKP’li Reyhanlı Belediyesi’nin Emlak Servisi’nde ve Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi’nde halihazırda evrak ve kayıt işlerine bakan Suriyeli sığınmacılar bulunmakta.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR