Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇATIŞMALI OPERASYONUN AYRINTILARI
ÇATIŞMALI OPERASYONUN AYRINTILARI
Bodrum’da Sahil Güvenlik teknesi ile lüks bir yat arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen tekne, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken yakalandı.
29 Temmuz 2022, 15:38
 
 
İçişleri Bakanlığı, Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında ABD bayraklı motor yatın Yunan kara sularına girmek üzereyken durdurulduğu uyuşturucu operasyonunda, 81 kilo kokain ile 3 kilo skunk ele geçirildiği açıklandı.
 
Bodrum'da ABD bayraklı yata film gibi operasyon: Ateş açıldı, 84 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
 
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; 26 Temmuz'da Muğla'nın Bodrum ilçesi Güllük Limanı’na intikal halinde olan Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki 'Ocean Blue' isimli ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair bilgi alındı. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı harekete geçti.
 
Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince ticari gemi takibe alındı. Takip sırasında Güllük Körfezi açıklarında Ali Korman Erbacıoğlu'na ait olduğu iddia edilen ABD bayraklı 'Belgor' isimli motor yatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığı tespit edildi. Bunun üzerine ticari gemi durduruldu.
 
image
 
YAT KAÇTI, EKİPLER KOVALADI
Ancak ABD bayraklı motor yat yapılan tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya devam etti. 4 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik dalış timi, 1 sahil güvenlik uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter tarafından motor yat takibe alındı. Yat, uzun süren bir takibin ardından, Yunan sularına girmek üzeriyken ateş açılarak durduruldu. Motor yatta bulunan 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
 
UYUŞTURUCUYU DENİZE ATMIŞLAR
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan arama kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerince Görkem Deniz taşımacılık üzerinde olan  'Belgor' isimli motor yat ile 'Ocean Blue' isimli ticari gemide ve denizde arama yapıldı. Aramalarda denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo, kıyıda yaklaşık 21 kilo olmak üzere toplam 81 kilo kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kilo skunk ele geçirildi. Yakalanan ticari gemi ve motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam ediliyor.
 
image
 
UYUŞTURUCU OPERASYONU HAKKINDA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI
 
26 Temmuz 2022 tarihinde, Muğla ili Bodrum ilçesi Güllük Limanı’na intikal halinde olan Vanuatu bayraklı 92 metre boyundaki “OCEAN BLUE” isimli ticari gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair alınan bilgi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından müştereken uyuşturucu operasyonu gerçekleştirilmiştir.
 
Bahse konu uyuşturucu operasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “OCEAN BLUE” isimli ticari geminin takibi esnasında Güllük Körfezi açıklarında ABD bayraklı “BELGOR isimli motor yatın ticari gemiye yanaşıp ayrıldığının tespit edilmesi üzerine, Vanuatu bayraklı “OCEAN BLUE” isimli ticari gemi durdurulmuş ancak ABD bayraklı “BELGOR isimli motor yat yapılan tüm sesli ve görüntülü ikazlara rağmen durmamış ve kaçmaya devam etmiştir.
 
4 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi, 1 Sahil Güvenlik Uçağı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 1 Helikopter tarafından ABD bayraklı “BELGOR” isimli motor yat uzun süren bir takibin ardından önleme manevraları ile zor kullanılarak durdurulmuştur. Bahse konu motor yat içerisindeki 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan arama kararı doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerince “BELGOR” isimli motor yat ile “OCEAN BLUE” isimli ticari gemide ve denizde yapılan incelemeler neticesinde 28 Temmuz 2022 tarihinde denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kg, Jandarma ekipleri tarafından ise kıyıda yaklaşık 21 kg olmak üzere toplam 81 kg kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kg skunk ele geçirilmiştir.
 
Yakalanan ticari gemide, motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam edilmektedir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR