Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EKREM İMAMOĞLU SARAÇHANE'DEN SESLENDİ
EKREM İMAMOĞLU SARAÇHANE'DEN SESLENDİ
İBB Başkanı İmamoğlu’na siyasi yasak kararı Saraçhane’de toplanan vatandaşlara anons edildi. Karar vatandaşlar tarafından yuhalanarak protesto edildi. “Hak, hukuk, adalet”, “Hükümet istifa” sloganları atıldı.
14 Aralık 2022, 17:02
 
Ekrem İmamoğlu, " İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız. Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ama benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek" dedi. İmamoğlu'na destek için Saraçhane'ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Yarın altı genel başkan olarak destek için burada olacağız. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet" ifadelerini kullandı. Yurttaşlar "Hak, hukuk, adalet" ve "Her şey çok güzel olacak" sloganları attı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısı üzerine yurttaşlar Saraçhane'de toplandı. Çok sayıda siyasi parti ve meslek örgütü de İmamoğlu'nun çağrısına destek verdi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 2019'daki yerel seçim sürecinde “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı ve savcının ‘siyasi yasak’ talep ettiği dava devam ederken, İmamoğlu duruşmaya verilen arada yurttaşları Saraçhane’ye çağırdı. İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi ve siyasi yasak süreci başladı.
 
İmamoğlu davasında karar: Hapis cezası verildi, siyasi yasak süreci başladı!
Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde mahkemenin duruşmaya saat 16.00’da devam edilmesine karar vermesinin ardından, duruşma salonunda bulunmayan İmamoğlu, bugün saat 13.47’de Twitter’dan bir paylaşım yaparak “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum” dedi.
 
Çağrıya ilk yanıtı veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu’na destek vermek için Ankara’dan İstanbul’a yola çıktığını belirtti ve araç içinden bir fotoğraf paylaştı.
 
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İmamoğlu'nun yanındaydı
Davanın “ahmakça” olduğunu belirten Kaftancıoğlu, avukatların hiçbir talebinin kabul edilmediğini vurgulayarak, “Biz bugün 4’te mahkemede olurken, hepinizi Saraçhane’ye Ekrem Başkan’ın yanına yolluyoruz” şeklinde konuştu.
 
İmamoğlu’nun çağrısının ardından Saraçhane’deki İBB binasının önünde toplanmalar başladı. İBB binasına ise Atatürk'ün fotoğrafı asıldı.
 
Toplanan kalabalık her geçen dakika artarken, "Hak, hukuk, adalet" ve "Her şey çok güzel olacak" sloganları atılıyor.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saraçhane'ye ulaştı.
Akşener, sosyal medya hesabından İmamoğlu ile bir araya geldiği fotoğrafı "Kul kurar, kader gülermiş…" notuyla paylaştı.
 
Kararın ardından kürsüde konuşma yaparak yurttaşlara seslenen Akşener, "Bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum. Bu şarkı burada bitmeyecek. Bugün iktidarda yarından çok korkan bir irade var. İnsanlar korktuğu zaman ceza verirler, zulüm yaparlar. Bu kararın arkasında bir büyük korku var. Verdikleri kararın başında Türk milleti adına diyecekler. Siz Türk milletisiniz. Sandıkta gereğini yapacaksınız. Bugün verilen cezayı sizler sandıkta demokrasiyle yırtacaksınız" ifadelerini kullandı.
 
İMAMOĞLU'NDAN MİTİNG ÇAĞRISI
Yurttaşlara seslenen İmamoğlu ise "Bu akşam burada buluşmamızın temel sebebi yaşadığımız büyük hukuksuzluk. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı ve yarın Altılı Masa’nın liderleriyle birlikte yine İstanbulluların evinde bir arada olacağız" ifadeleriyle miting çağrısı yaptı.
 
İmamoğlu şunları söyledi:
"Bu utanç ortamını bize yaşatan yargının o kötü kararını yaşayıp sizleri buraya davet etmeyi elbette istemezdim. Sizin kararınızın yok sayıldığı bir ortamın bu şekilde bir alışkanlık haline geldiği anda bu ülkeyi yaşatmaz hale getirenlerin ekmeğine yağ sürmüş olurduk. O yüzden sizi buraya davet ettik.
 
Bu dava adaletin kalmadığının ispatı.
Bu dava adalet ve demokrasi gibi en ulvi değerleri getirmek istemeyen insanların yönettiği bir davadır. Hatta ‘devlet biziz’ diyen insanların aymaz, utanmaz bir biçimde süreci etki altına alıp karar verdikleri bir davadır. Hukuku yok sayarak millet iradesiyle kavga ederek bu süreci bir avuç insanın istediği yörüngeye oturtmak isteyenlerin ortaya koyduğu iradeyi yöneten bir davadır.
 
Keşke bu dava bir hukuk davası olsaydı.
Aldıkları her karar kendi çıkarları için. Bir avuç insan mertçe, cesurca mücadele etmeyi de bırakmışlardır. Kendi düzenlerini korumak için alavereye başvurarak akla hayale gelmeyen iş ve işlemleri yürürlüğe koyan insanların sürecidir. Bu bozuk düzen aslında 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı üzerinden o verileri kapatıp seçimi elimizden almaya cesaret ettikleri gün başlamıştır.
 
Tokadı misli misli attınız ama doymadılar.
O gün ‘millet’ diye yola çıkanlar bugün devlet biziz diyorlar. Sonuç alamayacaklar. Bu sabahki umudum birse şu anki umudum bin. Yolu kapatmıyorlar. Ne için biliyor musunuz? Buraya gelenler zor durumda kalsın diye. Siz gücünüzü bizi sıkıntıya sokmak için mahkemede kullanabilirsiniz ama nafile.
 
Bizim 2023 ideallerimiz var.
İstanbul’da başardık, Türkiye’de başaracağız. Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ama benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek"

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR