Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DÜNYA BASININDA
SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DÜNYA BASININDA
Arapça, İngilizce ve Türkçe yayın yapan Al-Monitor’da yayınlanan makalede “Eski ülkücü liderinin öldürülmesi milliyetçileri böldü” denildi.
28 Ocak 2023, 11:00
 
ABD menşeili Al-Monitor gazetesi, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini gündemine taşıdı. Odatv'nin haberine göre Arapça, İngilizce ve Türkçe yayın yapan Al-Monitor’da yayınlanan makalede “Eski ülkücü liderinin öldürülmesi milliyetçileri böldü” denildi. Sözkonusu makalede şunlar kaydedildi:
 
"Cinayet, partisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'si ile seçim ittifakı içerisinde olan MHP lideri Devlet Bahçeli için bir hayli utanç verici oldu.
Bir gazeteci, salı günü partisinin Meclis grup toplantısı çıkışında Bahçeli'ye cinayetle ilgili sorular sordu. Bahçeli muhabire, "İşine bak" dedi ve muhabir kenara itildi.image
 
Bildirildiğine göre milliyetçiler arasında popüler bir figür olan Ateş'in, 75 yaşındaki Bahçeli'nin dizginlerini devralma emellerini beslediği söyleniyor. Eski ülkücü liderin ölümünden önceki haftalarda sosyal medyada yer alan paylaşımlarda, Türkiye'de çeşitli yerlerde bulunduğu ve önde gelen milliyetçi unsurlarla görüşmelerde bulunduğu görülüyordu.Ayrıca çoğu cenazesine katılan İYİ Parti üyelerinden bazı kişilerle dostluklarını da gizlemedi.Cinayetle ilgili olarak çoğu MHP veya Bozkurtlarla bağlantılı 18 kadar zanlı gözaltına alındı.
 
Sorgulananlar arasında iki polis memuru ve 2013 yılında bir uyuşturucu karşıtı kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak aranan bir çete üyesi de var. Şüpheli tetikçi ise hala yakalanamadı.
 
İlerleyen günlerde ne Bahçeli'den ne de MHP'deki herhangi bir üst düzey isimden bir taziye açıklaması gelmeyince ölümüyle siyasi bir bağlantı olduğu iddiaları da gündeme geldi. Bahçeli, binlerce milliyetçinin yas tuttuğu Bursa'daki cenazeye katılmadı."
 
Sözkonusu haberde Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt'un, "Yeğenimin katili Meclis'te" sözlerine de yer verildi.image
 
Sinan Ateş cinayetinde ne olmuştu?
Ankara'da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık 2022'de, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı.
 
Cinayetle ilgili soruşturma MHP’li isimlere uzanmış, şimdiye kadar MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi, cinayeti organize etmekle suçlanan Doğukan Çep, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkarttığı iddia edilen Tolgahan Demirbaş dahil 18 kişi tutuklanmıştı.
 
 
Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmayı başından beri yürüten savcı izne çıkarılırken, yerine atanan savcı Durdu Özer'in, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ile makamında çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR