Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
19 MAYIS TÜM YURTTA KUTLANIYOR
19 MAYIS TÜM YURTTA KUTLANIYOR
İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Taksim'de Cumhuriyet Anıtı önünde çelenk koyma töreniyle başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte katıldı. İmamoğlu, resmi törenin ardından İBB adına Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
19 Mayıs 2023, 12:47
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenin ardından açıklamalarda bulundu.
 
"BU PESPAYE DÜZENİN DÜZELTİLMESİ ŞART"
Milli bayramlar için yapılan törenlerin sıradanlaştırıldığını ve devletin üzerine düşeni yapmadığını belirten İmamoğlu, şunları kaydetti:
 
"Ben hiçbir kurumu ve makamı küçümsemiyorum asla, elinden geleni yapan kurum yöneticileri var. İstanbul'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu bayramın hamisi. Olmaz. Olamaz. Bir ülke tepeden tırnağa bu bayramı hissetmiyor ve bunun anlamını yaşamıyorsa, burada büyük bir eksiklik vardır.
 
O dönemde bu işin FETÖ'cü anlayışla devlete dayatıldığı konusunda net tespitler var. Ama sonrasında bu işi düzeltmek yerine, bayramları anlamlı bir biçimde yaşatılması konusunda insanlarımızın daha üst seviyede, devletin en tepesinden hepimiz de içinde, kol kola omuz omuza olma duygusunu yaratmak adına, statükocu bir kafa ve anlayışla bayramları kısırlaştırma, sadeleştirme hatta neredeyse öylesine bir çelenk töreni yapalım, spor il müdürü koysun gidelim, sonra bir yerde girelim bir salona 3-4 okul gösteri yapsın gidelim. Bu değil. Milli bayramlar Diyarbakır'da da, Trabzon'da da, Adana'da da Eskişehir'de de gençleri bir araya getirecek. Ama biz bayramları sıradanlaştırıyoruz.
 
Bu milletin 2 dini, 4 milli bayramı vardır. Milletin neredeyse yüzde 99'unu kapsar. Böylesi kapsayıcı törenlerin bu şekilde hala düzeltilmeden devam etemsini kasıtlı buluyorum, anlamsız buluyorum. Bu pespaye bir düzendir ve düzeltilmesi şarttır.image
 
"KORSAN ÇELENK TÖRENİ YAPIYORUZ"
Şu anda devletin Spor İl Müdürlüğünün çelenk töreni sonrasında, bizim koyduğumuz çelenklerin korsan olduğunu biliyor musunuz. Korsan bir çelenk töreni yapıyoruz. Devletin hiçbir görev talimatında yok.
 
Biz bu töreni yaparken 3-4 sene hırpalandık, çelenklerimiz koyulmadı. Sonra baktılar ki; bunlar direniyor vazgeçmiyor, şimdi korsan yapmamıza dönük bir hamle yapılmıyor, sadece izleniyor. Devletimizin bazı kurum görevlileleri de, gördüğünüz gibi törenden sonra çekilip gidiyorlar; biz kalıp devam ediyoruz.
 
Ayıptır, yazıktır. Lafa gelince başka türlü, uygulamaya gelince başka türlü davranışı bu milletimizi teraziye koyar ve tartar. Ama biz tartsın da istemiyoruz, bu düzelsin istiyoruz."
Aksaray’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Aksaray Şehitliği’nde başlayan kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda sona erdi.
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kırklareli’nde tören düzenlendi. Kırklareli Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen törende, öğrenciler gösteri sundu.
 
Bolu’da Spor salonunda düzenlenen törende öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve spor branşlarındaki gösteriler tribünleri dolduran yaklaşık 3 bin kişi tarafından ilgiyle izlendi.
 
Sinop’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, törenle kutlandı.
 
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Programda halk oyunları, şiir ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi.image
 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Muğla’da törenler düzenlendi. Stadyumda düzenlenen etkinliklerde gençlik merkezi gönüllüleri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı okundu.
 
Karabük’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda tören düzenlendi. Etkinlikler kapsamında bayrak ve flama geçişi yapıldı.
 
Aydın’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Adnan Menderes Stadyumu’nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.
 
Diyarbakır’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi. Etkinlikte, öğrenci ve sporcular tarafından halk oyunları, arbane, karate, tekvando ve jimnastik gösterisi yapıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR