Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKPARTİ'DE İKİNCİ TUR TEDİRGİNLİĞİ
AKPARTİ'DE İKİNCİ TUR TEDİRGİNLİĞİ
"Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi ittifakındaki eksik oyları tamamlama olasılığı, İYİ Parti'deki firenin geri dönme ihtimali, sandığa gitmeyen gençlerin muhalif kanata daha yakın olması" ikinci tur için AKP'lileri tedirgin ediyor.
23 Mayıs 2023, 16:15
 
Gazeteci Nuray Babacan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için AKP'deki değerlendirmeleri yazdı.
Gazete Pencere'de yayımlanan yazısında Babacan, "İkinci tur hazırlıkları konusunda Millet İttifakı’nın, Cumhur İttifakı’ndan daha istekli göründüğü kabul ediliyor. AKP’liler ‘seçmen rehavetinden’ korkuyor. ‘Nasıl olsa kazanırız’ duygusu nedeniyle seçmenin sandığa gitmemesini önlemek için çalışıyorlar. Erdoğan’ın ve AKP’nin büyükşehirlerde Türkiye ortalamasının altında oy alması ekonomik gerekçelere bağlanıyor. Hayat pahalılığı ve ekonomik krizin kentlerde daha çok hissedildiği saptaması yapılıyor" ifadelerini kullandı.
 
"Diğer bir önemli değerlendirme, Erdoğan’ın alabileceği oyların tamamını aldığı yönünde" bilgisini aktaran Babacan, "Muhalif seçmenden ve iktidara kızgın olduğu için geçersiz oy kullananlardan umut olmadığına göre, geriye Oğan’ın seçmeni kalıyor. O yüzden tek umutları olan bu kapı için bastıracaklar" dedi.
 
AKP'lilerin ikinci tur için yaşadığı tedirginliği sıralayan Babacan, şunları aktardı: "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi ittifakındaki eksik oyları tamamlama olasılığı, İYİ Parti'deki firenin geri dönme ihtimali, sandığa gitmeyen gençlerin muhalif kanata daha yakın olması, Oğan’ın seçmenden oy alma olasılığı, MHP’lilerin Oğan ve ekibini dışlayan açıklamaları, AKP’lileri tedirgin ediyor."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR