Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZAFER PARTİSİ LİDERİ KILIÇDAROĞLU DEDİ
ZAFER PARTİSİ LİDERİ  KILIÇDAROĞLU DEDİ
Yedi maddelik mutabakat metninde anlaşan Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ortak açıklama yaptı.Özdağ '' Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin. Bu Türkiye'nin 'göçmenistan' olmamasının tek yolu" çağrısında bulundu.
24 Mayıs 2023, 09:41
 
Ümit Özdağ Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık 1 saat görüştükten sonra kameraların karşısına geçti.Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Güzel sonuçlar elde edildi" dedi.
 
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladığı bugünkü görüşmede, CHP ile Zafer Partisi arasında bir protokol imzalandı.
 
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Merkezi'nde bir araya gelen Ümit Özdağ, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Özdağ tüm seçmenlere, "Değerli yurttaşlar anne ve babalarınızdan aldığınız Türkiye'yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, Türkiye'nin 'göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığı zaman endişelenmek istemiyorsanız, akşam saat 21.30'da oğlunuzu köşedeki bakkala güven içinde yollamak istiyorsanız, 28 Mayı'ta 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikaya destek verin ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verin. Bu Türkiye'nin 'göçmenistan' olmamasının tek yolu" çağrısında bulundu.
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'ın imzaladığı protokolde, “Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak işbirliği esaslarını kapsamaktadır” denildi.
 
Protokolde amaç ve temel ilkeler şöyle sıralandıimage
Amaç:
21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve işbirliği detaylarının tespit edilmesidir.
 
Temel İlkeler
1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.
 
2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.
 
3-Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.
 
4-Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.
 
5-Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.
 
6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.
 
7-Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.
                 image
 
İlk sözü Kılıçdaroğlu aldı.
CHP lideri, "Bir metin hazırlandı. İmzalarımzızı attık. O metni paylaşacağız. Türkiye’nin geleceği açısından, huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşması açısından her bir partiye sorumluluklar düşüyor. Güzel sonuçlar elde edildi. Dolayısıyla ev sahipliği yaptığı için genel başkan ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ederim. Umarım Türkiye çok daha güzel bir atmosferde seçim sonrası tekrar buluşacağız" ifadelerini kullandı.
 
Özdağ Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı:
Özdağ, "Nasıl bir yüzücünün bacaklarına yirmişer kilo demir bağlarsanız ne kadar iyi bir yüzücü olursa olsun yüzemez ise, bir ülke de 13 milyon sığınmacı ile ekonomisini güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs seçimlerine giderken Türk halkından Zafer Partisi olarak sığınmacıları vatandalarına geri yollamak için destek istedik. Ancak partimizin yeni kurulmuş olması, medyada uygulanan ambargo atandaşımıza erişmemizi engelledi. Birinci turun sonunda gördük ki ortaya çıkan siyasi görünüm, iki adayın 28’inde bir ikinci yarış için Türk halkının önüne gideceği çerçeveyi oluşturmuş ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorduk. Anlattıkları şey sığınamcıların vatanlarına dönemsini içermiyordu. Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. Bu politikanın detaylarını konuştuk. Ve Zafer Partisi’nin önermiş olduğu bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun dönen Suriyelilerin Suriye’de güvenliğini sağlayacak ama Türk ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan çözecek bir model üzerinde kendisi ile fikir birliğine vardık. Bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik" dedi.
 
Özdağ tüm seçmenlere şöyle seslendi:
"Değerli yurttaşlar anne ve babalarınızdan aldığınız Türkiye'yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, Türkiye'nin 'göçmenistan' olmasını istemiyorsanız, kızınız sokağa çıktığı zaman endişelenmek istemiyorsanız, akşam saat 21.30'da oğlunuzu köşedeki bakkala güven içinde yollamak istiyorsanız, 28 Mayı'ta 13 milyon sığınmacıyı vatanına yollayacak politikaya destek verin ve Kemal kKılıçdaroğlu'na oy verin. Bu Türkiye'nin 'göçmenistan' olmamasının tek yolu."
 
Özdağ: Türk halkı ülkesini geri almaya başlayacak
Ümit Özdağ ortak açıklamanın ardından yaptığı Twitter paylaşımında, "Türkiye göçmenistan olmayacak. 29 Mayıs 2023’de Türk halkı ülkesini geri almaya başlayacak. " dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR