Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEÇİMİ KAZANAN TAYYİP ERDOĞAN
SEÇİMİ KAZANAN TAYYİP ERDOĞAN
Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum." diyen Erdoğan, sandık başına gidip kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlara teşekkür etti.
28 Mayıs 2023, 19:42
 
Türkiye cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için sandık başına gitti.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda  oy sayımı sona geldi.AA ve ANKA sandıkların yüzde 99’unun açıldığını bildirdi. Seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık yüzde 52  oy olarak seçimi kazandı.YSK'nın kesin olmayan sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarışı önde bitirdiği görüldü.image
 
2002 yılından bu yana girdiği tüm parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Erdoğan, 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olarak görev yapacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. tur seçiminin ardından Kısıklı'daki konutunun önünde ilk mesajlarını verdi. Erdoğan, "Bu seçimin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir." dedi. Erdoğan ayrıca balkon konuşmasının adresini açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıtlı'daki resmi konutunun önünde bekleyen coşkulu kalabağın önüne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarına ilişkin burada açıklama yaptı.image
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
Değerli dava arkaşlarım sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu tamamlamış bulunmaktayız. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum.
 
Teşkilatımızın tüm mesnuplarını, kadın ve gençlik kollarımızı, sandık müşahitlerimizi,  gönüllü olarak seçimin sağlıklı şekilde yürümesini sağlayan herkesi tebrik ediyorum.
 
AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kampanya ekibimi teşekkür ediyorum. Yüksek oy oranlarıyla yurt dışında sandığa koşan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum.
 
"KAZANAN SADECE TÜRKİYE'DİR"
Bu sevda burada bitmez. Bu seçimin galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye'dir.
 
Demokrasimizden kalkınmamızdan hedeflerimizden taviz vermeden şimdi "Türkiye Yüzyılı"nın kapılarını beraberce açtık.
Allah'a hamd ediyorum sizin tgibi yol arkadaşları bana nasip ettiği için Allah'a hamd ediyorum. Üsküdar'ı da İstanbul'u yerel seçimlerde kazanmaya hazırmıyız? Öyleyse durmak yok çok çalışacağız. 
 
"DURMAK YOK ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"
Önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024'de Üsküdar'ı da, İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mıyız? Öyleyse durmak yok çok çalışacağız.image
 
Kısıtlı meydanında ne kadar vatandaşım var? 55 bin.
Seçimler gelir geçer, sel gider kum kalır. Asıl olan ülkemizin hedeflerinden sapmaması, milletimizin birliğine, beraberliğine sahip çıkmasıdır. Bugünkü seçimlerin en büyük mesajı işte budur.
 
DÜNYA LİDERLERİNDEN TEBRİK MESAJLARI
Seçim sonuçları bir kez daha göstermiştir ki, hiç kimse bu ülkenin kazanımlarına göz dikemez. İşte şimdi dünya ülkeleri arıyor. Az önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham kardeşim aradı.
 
Özbekistan Cumhurbaşkanı kardeşim aradı. Libya Başbakanı aradı. Hepsi ardı ardına arıyorlar. Ve diyorlar ki, 'Gerekirse ilan edin, davet edin hemen şimdi de geliriz'
 
Çünkü bu zaferi bizimle gerek Batı'da gerek Körfez'de, Katar arıyor aynı şekilde mutluluğu paylaşıyor. İnsanımızın sahip olduğu hak ve özgürlüklere el uzatamaz. Hiç kimse milletimize tepeden bakamaz, hakaret edemez. Gençlerimizi kendi dipsiz karanlıklarına sürürleyemez.
 
Hiç kimse Türkiye'ye parmak sallayamaz. Terör örgütünden karanlık mahfillerine herhangi bir aracı ayağımıza dolayamaz. Hiç kimse milletimizin bir, iri, diri, kardeş olma hep birlikte Türkiye olma azmini kıramaz.
 
"HER SEÇİM YENİDEN DOĞUŞTUR"
Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur. Bize aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak, haramdır. Buna kimse tevessül edemez, ümüğünü sıkarız.
 
Şimdi öyle bir haykıralım ki, Ankara bunu duysun. İstanbul'un tüm ilçeleri bunu duysun.
Bu CHP LGBT'ci midir? Bu HDP LGBT'ci midir, İYİ Parti ve yanındaki bazı ufaklıklar LGBT'ci midir? AK Parti, MHP, Cumhur İttifakı'na LGBT sızabilir mi?
 
BALKON KONUŞMASI KÜLLİYE'DE
Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdi yerine getireceğiz. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız. Bu duygularla şimdi Ankara'ya yola çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz, balkon konuşmasını inşallah Külliye'den yapacağız. Külliye'den tüm dünyaya sesleneceğiz.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR