Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'' DEĞİŞİM İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK ''
'' DEĞİŞİM İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK ''
Yeşil Sol Parti ve HDP, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu: "Bizler buradayız. Değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz."
28 Mayıs 2023, 20:14
 
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ile İbrahim Akın, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu.
 
İbrahim Akın, "Bizler buradayız. Hem Mecliste hem hayatın bütün alanlarında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz. Demokratik siyaseti büyüteceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Toplumu esas alarak birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız" dedi.
 
Akın'ın açıklamalarından öne çıkanları şöyle:
"Sandığa giden, demokratik iradesini ve değişim talebini ortaya koyan her bir yurttaşımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz. Yüksek katılım oranlarıyla seçim ve sandık hukukuna sahip çıkmak gelecek açısından son derece önemli bir mesaj olmuştur. Her biriniz sağ olun var olun.
 
Tek adam rejiminin baskıcı koşullarında gerçekleşen, adil ve eşit olmayan bir seçim yaşadık.
Cumhur İttifakının adayı Tayyip Erdoğan, devletim tüm imkanlarını ve araçlarını sınırsızca kullanmıştır. Aynı zamanda seçim dönemi boyunca sarayın propaganda aygıtı tarafından doğrudan fonlanan ve sosyal medya trolleri ordusu tarafından yürütülen manipülasyonlar, üretilen bilgi kirliliği ve montaj videolar, seçimlerin adil olmadığını açıkça gösteren en çarpıcı örneklerden bazılarıdır.
 
Bu seçimlerde asıl olanın rejimi değiştirmek olduğunu başından beri dile getirdik ve savunduk.
Bu stratejimizi ve buna uygun olan mücadelemizle Erdoğan'ı ilk turda durdurduk. İkinci turda aynı stratejimizi değişimi hedefleyerek sürdürdük. Sandık verileri de göstermiştir ki seçmen, partimizin politikları ve hedeflerine kararlı bir şekilde sahip çıkmış, iradesini bu yönde güçlü bir biçimde ortaya koymuştur. Kürtlerin yoğun yaşadığı 16 bölge ilinde Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik oy tercihi 14 Mayıs'a göre aynı şekilde sürmüştür. Bütün baskılara ve kirli propandalara rağmen halkımızın geri adım atmadığı görülmüştür.
 
Seçim sonuçlarının temel sebeplerini sahici bir biçimde görmek ve eksikleri en doğru yöntemlerle aşmak zorundayız.
Bu bizim halkımıza ve mücadele geleneğimize karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir. Sıcağı sıcağına bir kez daha söyleyelim ki Cumhur İttifakı özellikle 2015 yılından bu yana devreye koyduğu toplumu kuşatma ve baskı kurma stratejisinde ısrar ederse Türkiye'nin yaşadığı ekonomik, sosyal, siyasal boyutları olan çoklu kriz, büyük bir çöküşe kapı aralayacaktır.
 
Bizler bu politikalara, bu uygulamalara karşı tüm gücümüzle toplumu ve halkımızı savunmaya her alanda mücadeleye devam edeceğiz. Her bir vekilimizle parlamento çatısı altında demokrasiyi, barışı, adaleti, eşitlik, özgürlük ilkelerimizi savunmayı, demokratik cumhuriyet mücadelemizi bir üst aşamaya sıçratmayı sürdüreceğiz.
 
Sonuçlar açıkça göstermiştir ki bu ülkedeki her iki kişiden birinin değişim talebi vardır. O nedenle Türkiye siyasetinin öncelikli görevi, tıkandığı açık olan, toplumun kutuplaşmasına yol açan ve demokrasi zeminini ortadan kaldıran mevcut sistemi değiştirmektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken sivil ve demokratik bir anayasayı hep birlikte bu anlayışla yapmamız elzemdir.
 
Bizler buradayız.
Hem Mecliste hem hayatın bütün alanlarında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceğiz. Demokratik siyaseti büyüteceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Toplumu esas alarak birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız!" 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR