İTİRAFCI AZİZ İHSAN AKTAŞ TAHLİYE OLDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 31 Mayıs Cumartesi sabahı yaptığı açıklamaya göre,Aziz İhsan Aktaş, "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanabilmek için bir dizi ifade verdi.Aktaş'ın itiraf ve ifadeleri "etkin pişmanlık" kapsamında değerlendi ve ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiri ile tahliye edildi.
4 Haziran 2025, 17:17
Aziz İhsan Aktaş, ‘etkin pişmanlık’ ifadesinin ardından tahliye edildi.
CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile Beşiktaş Belediyesi Beltaş İşletmecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. başkanı ve üyelerinin olduğu 10 kişiye ‘suç örgütüne üye olma’, ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘haksız mal edinme’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Aziz İhsan Aktaş’ın örgüt elebaşı olmakla suçlandığı soruşturmada suç örgütünün, belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet verip ihaleleri organize ettiği iddia ediliyordu. Aktaş bu kapsamda 17 Ocak’ta tutuklanmıştı.
Aktaş daha sonra, 30 Nisan ve 11 Mayıs’ta etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle savcılığa ek ifade verdi.
Çok sayıda kamu kurumunun yanı sıra AK Partili belediyelerle de iş yapan bir iş insanı olark tanınan Aziz İhsan Aktaş, 13 Ocak'ta Beşiktaş Belediyesi'ne yapılan şafak operasyonu ile aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bulunduğu 22 kişiyle birlikte tutuklanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 31 Mayıs Cumartesi sabahı yaptığı açıklamaya göre, Aktaş, "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanabilmek için bir dizi ifade verdi. Bu ifadeler üzerine CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyonlar düzenlendi ve aralarında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in de bulunduğu 17 kişi dün gece tutuklandı.