Sanıklara 34 çocuk için 34 kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer ölen kişiler için de 44 kez müebbet cezaları verildi.
Bolu Kartalkaya'da Grand Kartal Otel yangınında karar çıktı. Otel sahibi Halit Ergül'e, eşi, iki kızı, damadı ile 6 kişiye, toplam 11 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cezada indirim uygulanmadı
34'ü çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal faciası davasında karar açıklandı.
Aralarında otel sahibi, eşi, kızları ve damadının olduğu 11 kişiye ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.Cezalarda indirim uygulanmadı. Aileler kararı alkışlarla karşıladı.
11 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Otel sahibi tutuklu sanık Halit Ergül, otel sahibinin eşi, şirketin yönetim kurulu üyesi Emine Ergül, otel sahibinin kızı, şirketin yönetim kurulu üyesi Elif Aras ve otel sahibinin kızı, şirketin yönetim kurulu üyesi Ceyda Hacıbekiroğlu, otel müdürü Zeki Yılmaz, Gazelle Otel Genel Müdürü tutuklu Ahmet Demir, Grand Kartal Genel Müdürü, otel sahibinin damadı Emir Aras ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, İtfaiye Müdür Vekili tutuklu Kenan Coşkun, itfaiye eri tutuklu sanık İrfan Acar için 34 çocuğun ölümünden dolayı 11 kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Bu sanıklar hayatını kaybeden 44 kişi için de cezası olası kast maddesi uygulanarak 24 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Cezalarda indirim uygulanmadı.Karar açıklanırken sanık Emine Ergül fenalaştı, ambulans çağırıldı.
HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI SALONDA KARARI ALKIŞLADI
Aileler kararı alkışlarla karşıladı.Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, "Sanıklar için iyi hal indirimi uygulanmadı, cezaların hepsi üst sınırdan uygulandı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, iki kişinin tutuklanmasına, iki kişinin de beraatine karar verildi." ifadesini kullandı.
Yiğit Gençbay'ın babası Danıştay 9. Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay, "Hukuk adına, geleceğimiz adına umudumuz arttı. Artık anneler bu davada adaletin tecelli ettiğini gördüler. Bu karar toplumda karşılığını buldu. Hepsi pırıl pırıl insanlardı" dedi.
İKİ TUTUKLAMA KARARI
Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin tutuksuz yetkilileri İbrahim Polat ve İsmail Karagöz hakkında tutuklama kararı verildi.
|
|
|
DİĞER HABERLER |
YAZARLAR
| Mutlu Demirdelen | ![]() |
| ÖLÜMLERDEN KUMPİR VE MİDYE Mİ SUÇLU YANİ ? |
| KONUK KOLTUĞU | ![]() |
| MİLYARLARCA LİRALIK PAPARA İDDİANAMESİ |
| Engin Ertem | ![]() |
| ENFLASYON RAKAMLARI YİNE TARTIŞILIYOR? |
| Cansu Aksoy | ![]() |
| AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE! |
| Av. Remzi Kazmaz | ![]() |
| AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI |
| Süleyman Yıldız | ![]() |
| AKLIM BOSNA'DA KALDI |
FOTO GALERİ
| TESETTÜRLÜ TOPMODEL HALIMA ADEN | TÜRK SİNEMASININ EN SEKSİ KADINI ''Nurgül'' |
| AKDENİZ'İN TARİH KÜLTÜR EĞLENCE ADASI | GALATASARAY'IN MUHTEŞEM ŞAMPİYONLUĞU |
SİTE ANKET
VİDEO GALERİ
| NEŞET ERTAŞ ANISINA UNUTULMAZ TATLISES'Lİ DAKİKALAR | ATHENA '' HER ŞEY GÜZEL OLACAK '' DİYOR |
| EKREM İMAMOĞLU'NUN CUMHURBAŞKANINA ÇAĞRISI | KONYA'DA TIR ŞÖFÖRÜ DEHŞET SAÇTI |



















