Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TAYLAND'IN SOKAK YEMEKLERİ EFSANESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gurme-amp-kultur-/35129/taylandin-sokak-yemekleri-efsanesi-

 

TAYLAND'IN SOKAK YEMEKLERİ EFSANESİ
TAYLAND'IN SOKAK YEMEKLERİ EFSANESİ
Dünyada gelişmekte olan sokak yemekleri kültürünün sembolü, bütün önemli şeflerin ilham kaynağı ve Tayland’ın ilk Michelin yıldızlı sokak yemekleri şefi Jay Fai Perakende Günleri 2019’da konuşmacı olarak Türkiye’ye geliyor.
13 Kasım 2019, 23:51
 
Sokak Yemeği Dünyasının Michelin Yıldızlı Kraliçesi,Tayland’lı Jay Fai ''  Perakende Günleri 2019 '' için Türkiye’ye geliyor
 
Perakende sektörünün en verimli buluşma platformu olarak tüm sektörü bir araya getiren Perakende Günleri, bu sene yine ses getirecek uluslararası konuşmacıları Türkiye’de ağırlıyor.
 
Haliç Kongre Merkezi’nde 4-5 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek Perakende Günleri 2019’un merakla beklenen konuşmacılarından biri de sokak yemeği dünyasının Michelin Yıldızlı Kraliçesi Jay Fai olacak. Metro Türkiye sponsorluğunda gerçekleşecek konuşma 5 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek.
 
image
 
Jay Fai’nin Bangkok’ta bulunan efsane restoranının önündeki kuyruk hiç bitmiyor, yemek yiyebilmek için saatlerce sıra beklemek gerekiyor.
 
Kayak gözlükleri, beresi ve kırmızı rujuyla tüm gün tava başında olan Jay Fai bütün yemekleri enerjisi hiç sönmeden tek başına pişiriyor. 1980’den beri neredeyse bir gün bile ateş başından ayrılmayan Jay Fai, Perakende Günleri’ne katılmak için İstanbul’a geliyor.İki Michelin yıldızlı Sommelier Şef Thon ile birlikte gerçekleştireceği oturumda restoranının, mütevazi bir sokak tezgahından nasıl dünyaca ünlü bir lezzet noktasına dönüştüğünü anlatacak Jay Fai, herkesin ilham alacağı bir konuşma gerçekleştirecek.
 
image
 
Ana sponsorluklar Akinon, Opet tarafından üstlenildi
 
Bu dev organizasyona. Atü Duty Free, Ece Türkiye, Vestel, MediaMarkt, Communisis, Aquaflorya İstanbul Akvaryum, Galataport, Metro Türkiye, SAP, Simon Kucher & Partners, Kıyıİstanbul, Poldy, Sportive, Securitas, Posta, Avantaj Outlet Center, CarrefourSA, Mudo, Namet, Nebim, Tepe Emlak, Damat Tween, Ajans Press, Related Digital, Bersay İletişim Grubu, Creative Red, Kiralık Çadır, Cumhuriyet, Para, Perakende.org, TAMPF, ASD, AYD, BMD, GPD, KMD, MTD, MOSDER, TMD, TURYİD, UFRAD, ZÜCDER sponsor olarak destek verecekler.
 
Şeffaf Gazete