Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KATAR TÜRK LEZZETLERİNE MEST OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gurme-amp-kultur-/38824/katar-turk-lezzetlerine-mest-oldu

 

KATAR TÜRK LEZZETLERİNE MEST OLDU
KATAR TÜRK LEZZETLERİNE MEST OLDU
Fine dining restoranlardan ailece yemek yenebilecek yerlere, farklı konseptlerdeki kafelerden sokak yemeklerine kadar pek çok alternatif sunan Katar'ın yeme-içme kültüründe Türk markaları dikkat çekiyor.
28 Eylül 2022, 13:48
 
 
Türk Mutfağının seçkin lezzetleri, Katar’daki temsilcileri tarafından Katar’ı keşfederken yeni tatlar deneyimlemek isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Katar’da Türk mutfağını temsil eden markalar, Türk lezzetlerini birçok farklı konseptle misafirlere sunuyor. 
 
Michelin yıldızlı restoranlardan lezzetli sokak yemeklerine kadar uzanan geniş bir seçki sunan Katar restoranlarında Türk markaları dikkat çekiyor. Ülkeyi ziyaret eden misafirlerin gözdesi haline gelen Türk restoranlarına yenileri eklenmeye devam ediyor. 
 
Katar Turizm (Qatar Tourism), ülkenin en gözde restoranlarından oluşan kısa bir seçkiyle herkesi ülkedeki lezzetleri deneyimlemeye davet ediyorimage
 
Sazeli Qatar at Mall of Qatar, Doha: Dünyaca ünlü Şazeli, lüks yemek tutkusu olan misafirleriyle Mall of Qatar'da buluşuyor. Birinci sınıf otantik bir Türk mutfağı deneyimi sunan Şazeli, şu anda Doha'nın en gözde mekanlarından biri. Konuklarına adeta büyülü bir deneyim yaşatan Şazeli, sıra dışı lezzetleri şık ve gösterişli sunumlarla bir araya getiriyor. Steakhouse restoran bölümü, geleneksel butik Türk ürünleri için gurme bölümü ve tesis içi ve paket servis seçimi için canlı menü olarak hizmet veren Meze Büfesi ile geleneksel Türk pidelerinin her aşamasını canlı olarak izleme olanağı sunan fırın köşesi ve portatif yemek arabalarıyla özel sunumlar da restorandaki deneyimin bir parçası. Şazeli’nin bir diğer önemli şubesi ise The Pearl bölgesinde yer alıyor.
           image
 
Sukar Pasha Ottoman Lounge at Katara
Katar'da benzersiz bir atmosfere sahip olan Sukar Pasha Lounge, Osmanlı döneminin görkemli ve asırlık geleneklerinin zenginliğini yeniden yaşatıyor. Loş aydınlatmada keyifli bir zaman geçirmek için adeta içine gömülerek oturulan yastık ve minderlerin konforuyla nefis Türk yemeklerinin tadı birleştiğinde mekanda üst düzey deneyim vücut buluyor.
 
Sukar Pasha Ottoman Lounge, ünlü mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanmış. Doğal ışıkla dolu sıcak bir atmosferle konukları karşılayan Sukar Pasha'nın iç mekanlarında geleneksel Türk etkileri özellikle göze çarpıyor. Yemekler geleneksel Osmanlı mutfağına bir saygı duruşu niteliğinde: ilk olarak 16. yüzyılda Osmanlı saray mutfaklarında hayata geçirilen tarifleri deneyimli şeflerden oluşan bir ekip tarafından ustalıkla günümüze yansıtıyor. Yemeklerde özellikle baharatların zarafetle kullanıldığı etler ve mevsim sebzelerinin uyumu dikkat çekiyor.
 
HuqqA at Katara Cultural Village: Son zamanların en popüler konsept restoranlarından biri olan mekân, özel lezzetler ve şık bir ambiyans arayanlar için hem kolayca erişilebilir hem de aile dostu bir atmosfer sunuyor.Restoran, konuklarını Anadolu'nun binlerce yıllık izlerini taşıyan gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor. 
Birinci sınıf kesimler ve en iyi biftekler konusunda uzmanlaşmış, popüler dünya mutfaklarından eşsiz lezzetlere ev sahipliği yapan Huqqa, en iyi Türk ürünlerini kullanarak dünyanın farklı köşelerinden lezzetleri de bir araya getirerek iz bırakan bir deneyim sunuyor.
 
Modern sunum stilleri, çok çeşitli özel yemekler ve et adına en iyi seçimleriyle Huqqa, Katara'nın sunduğu en iyi ambiyans ve stratejik konumda gerçek bir restoran destinasyonu olarak kabul ediliyor.
Özel yemekler arasında Kömürde Izgara Kemikli Kaburga, Yaprak Fileminyon, yavaş pişirilmiş Kuzu Kol Sac Kavurma, Bursa İskender Kebabı, Tomahawk Bifteği ve İstanbul'dan gelen lezzetlerle odun ateşinde fırın pide çeşitleri yer alıyor.
 
Nar- The St. Regis Marsa Arabia Island
Yakın zamanda kapılarını açan Nar, Anadolu mutfağını canlı, rahat-şık bir ortamda sunuyor. Restoran, konuklarını yeniden tasarlanan, paylaşılabilir tabaklarla bir mutfak yolculuğuna davet ediyor. Mutfak ekibinin özenle hazırladığı menüde yer alan tatlar, misafirlere benzersiz bir deneyim vadediyor. 
 
Yedi by Chef Esat
İlhamını Anadolu'dan alan restoran, misafirlerini doğrudan Akdeniz kıyılarına taşıyor. Sunduğu samimi ortamında otantik ve Türk mutfağından seçme tatları misafirlerine sunuyor. 
 
Turkey Central
Şehrin kalbinde yer alan Turkey Central, lezzetli menüsü, uygun fiyatları ve hızlı servisiyle hem yerel halkın hem de turistlerin uğrak noktası oluyor. Restoranın favorileri arasında karışık mezeler, karışık ızgara, yarım tavuk ve ünlü kuzu pirzola bulunuyor.