Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İTALYAN MUTFAĞI HAFTASI GERÇEKLEŞTİ
İTALYAN MUTFAĞI HAFTASI GERÇEKLEŞTİ
İtalyan Mutfağı Haftası 13-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gastroshow’lar, eğitimler, şef etkinlikleri ve atölye çalışmalarını içeren bir etkinlikler dizisi olarak gerçekleşti. Etkinlikler Galata Kulesi’ndeki İtalyan Mutfağı Pazarı olarak start verdi..
19 Kasım 2022, 19:54
 
İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir tarafında gastronomi kültürünün tüm dünyada eş zamanlı tanıtımı amacıyla organize edilen ‘İtalyan Mutfağı Haftası’nın son gününde Türkiye’de güzel bir organizasyona imza atıldı.
 
İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği (CCİİST) de, ‘Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası’ etkinliklerini İstanbul’da Michelin Yıldızlı Ünlü Şef Igles Corelli’nin hazırladığı menü ile kutladı.
 
Düzenlenen organizasyonda, Corelli’nin belirlediği menünün ismi ise ‘Birleşik İtalya'ya Doğru Garibaldi ile Bir Yemek Yolculuğu’ oldu.
Düzenlenen geceye İstanbul İtalya Başkonsolosu Elena Clemente, İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği Genel Sekreteri Fatih Ayçin, Şef Igles Corelli ve çok sayıda davetli katıldı.image
 
İtalyan mutfağı haftasının İtalyan kültürünü bütün dünyada tanıtmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden İstanbul İtalya Başkonsolosu Elena Clemente, “Şefimiz sürdürülebilirlik ve sıfır atık temasından yola çıkarak bir akşam yemeği hazırladı. Özellikle pandemi döneminde bütün yemeklerin aslında geri dönüştürülebilir olmasının ne kadar önemli olduğunu anladık.” dedi. 
 
ÜLKEYİ BİRLEŞTİREN ÖNEMLİ BİR İSİM
CASA D’ITALIA’da düzenlenen gecede bu haftanın ve yemeğin önemine dikkat çeken İtalyan Sanayi ve Ticaret Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, “Bu akşam için belirlenen menünün bir teması var. Temamız ‘Garibaldi ile İtalyan birliği’ aslında. Şefimiz yemeğini yaparken Garibaldi’den esinlendi. Garibaldi, İtalya için çok önemli bir isim. Çünkü Giuseppe Garibaldi, İtalya’nın tek bir ülke olması için çaba gösteren biriydi. Garibaldi’nin İstanbul’daki İtalyan Kültür Merkezi açısından da farklı bir durumu var. Türkiye'de 1863 yılında bir cemiyet kuruldu. İtalyan işçilerin yardımlaşma kurumu adında bir dernekti. Bu derneğin kurucularından bir tanesi de Giuseppe Garibaldi’dir. Garibaldni’nin kurucusu olduğu derneğin binasındayız.” diye konuştu.image
 
SATIN ALINAN ÜRÜNLERİN TAMAMI TABAKTA YER ALIYOR
Çalışmalarını, temelde iki temel üzerine kurduğunu vurgulayan Michelin Yıldızlı ünlü Şef Igles Corelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Garibaldi mutfağı, sürdürülebilir ve sıfır atık konseptiyle çalışıyor. Döngüsel mutfak konseptiyle çalıştığım için aslında yaptığım tabakların hiçbirinde malzeme israf edilmeden, tamamı kullanılıyor. Normal şartlar altında kullanılan ürünlerin yaklaşık yüzde 30’u-40’ı çöpe gidiyor. Ancak biz gidip satın aldığımız tüm ürünlere tabaklarımızda yer veriyoruz. Böylece sıfır atıkla döngüsel bir mutfağı temsil ediyorum. Ayrıca menülerimde her zaman İtalya'da bulunabilen en kaliteli doğal ürünleri seçiyorum. Başlangıç yemeği için seçilen domates dahi aslında İtalya’dan geliyor.”
 
Şef Igles Corelli’nin hazırladığı menüde şu yemekler yer aldı:
- Tuscan Roll 
- Budino Di Porcini 
- Lasagnetta Croccante
- Manzo CBT: 
- Zuppa Inglese:

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR