Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARTIK ÇÖZÜM ZAMANI GELDİ
ARTIK ÇÖZÜM ZAMANI GELDİ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün başlayacak özlü müzakerelerin ardından Brüksel’e üç günlük bir ziyaret gerçekleştirecek.
29 Haziran 2015, 15:55

Başta Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Shultz olmak üzere üst düzey AB yetkilileriyle görüşmeler yapacak olan Akıncı’nın “Kıbrıs’ta çözüm zamanı artık geldi. Vakit kaybetmememiz gerekiyor” mesajını vermesi bekleniyor. Görüşmelerde AB yetkililerine, “AB, Kıbrıslı Türkleri çözüme hazırlamalı. Bu süreçte AB’ye büyük görevler düşüyor” uyarıları da yapılacak.

Altı başlık görüşülecek

Milliyet’e konuşan Cumhurbaşkanı, “Avrupa Birliği, Kıbrıs’taki görüşme sürecine katkısını yapsın. Ama görüşmeler BM sürecinde devam edecek” dedi. Çözümden sonra kurulacak federal devletin AB’de yer alacağını ifade eden Akıncı, “O nedenle AB’nin Kıbrıslı Türklerle ilişkisi sıkı olmalı. Kıbrıslı Türkler oluşacak federal devletin siyasi eşit bir parçasıdır. AB, çözümü beklemeden, Kıbrıs Türk tarafı ile şimdiden sıcak ilişkiler kurmalı. Kıbrıslı Türkleri ve kurumlarını AB’ye hazırlamalıdır” dedi. Yarın resmen ziyarete başlayacak olan Akıncı, önemli düşünce kuruluşlarının yuvarlak masa toplantısına da katılacak. Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis bugün yapılacak görüşmelerde ise, Kıbrıs sorunun özüne ilişkin konuları ele almaya başlayacak. Masada Yönetim ve Güç Paylamı, Mülkiyet, AB konuları, Garantiler, Toprak ve Harita, Ekonomi olmak üzere 6 ana başlık bulunuyor. Kıbrıslı müzakereciler Özdil Nami ile Andreas Mavroyannis, ‘Anastasiadis-Akıncı yakınlaşma kağıtları’ hazırlamıştı. Liderler de bu kağıtlar üzerinden görüşmeleri sürdürecek.

Sefa Karahasan 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR