Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC HÜKÜMETİ İSTİFA ETTİ
KKTC HÜKÜMETİ İSTİFA ETTİ
Başbakan Yorgancıoğlu, istifasını sunarken yaptığı konuşmada, DP-UG ile kurdukları hükümetin, CTP-BG yönetiminde yaşanan değişiklikten dolayı yeni bir oluşuma fırsat verebilme adına görevini iade ettiğini söyledi.
3 Temmuz 2015, 16:23

Başbakan Yorgancıoğlu, istifasını sunarken yaptığı konuşmada, DP-UG ile kurdukları hükümetin, CTP-BG yönetiminde yaşanan değişiklikten dolayı yeni bir oluşuma fırsat verebilme adına görevini iade ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Yorgancıoğlu’na, 2 yıla yakın süren başbakanlık görevi süresince verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti ve bundan sonraki çalışmalarında da başarı diledi.

Akıncı, “Çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek, hükümetler gidecek. Toplum gidenlere teşekkür edecek, yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek” dedi.

“PARTİ LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Akıncı, parti liderleriyle önümüzdeki günlerde teker teker görüşeceğini, Meclis’te çoğunluğu sağlayabilecek bir milletvekiline bu görevi vereceğini söyledi. Teamüllere uygun hareket edeceklerini kaydeden Akıncı, “Temennim yeni hükümetin en kısa sürede kurulabilmesi ve ülkenin boşlukta bırakılmamasıdır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Yorgancıoğlu’ndan da yeni hükümet oluşuncaya kadar görevini sürdürmesini istedi.

YORGANCIOĞLU ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Akıncı ile görüşmeden çıkışta yaptığı kısa açıklamada, hükümet kurma görevini 4 Eylül 2013’te fiili olarak gerçekleştirdiğini söyledi.

CTP-BG Başkanlığı ve yönetiminde, kurultayda gerçekleşen değişimle birlikte yeni bir hükümet oluşumuna fırsat verme adına bugün hükümetin istifasını sunduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, “Umuyorum ve diliyorum ki, çok erken bir zamanda KKTC’ye hizmet edecek hükümet kurulur çünkü uzun süre boş kalmasının kimseye yararı yoktur diye düşünüyorum” dedi.

“HANGİ HÜKÜMETİN NASIL KURULACAĞI BENİM KONUM DEĞİL”

Kurulacak yeni hükümete şimdiden başarı dileğinde bulunan Yorgancıoğlu, yeni hükümet olasılıklarıyla ilgili soruya “Ben görevimi iade etmeye geldim. Hangi hükümetin nasıl kurulacağı, benim konum değil. Parti yönetimi onu yürütüyor” yanıtını verdi.

HÜKÜMETİN ÖMRÜ 22 AY SÜRDÜ

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu başbakanlığındaki CTP BG-DP UG Koalisyon Hükümeti, 28 Temmuz 2013’te yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi sonrasında kurulmuştu.

30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nca onaylanan hükümet, 31 Ağustos’ta Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu.

Hükümet programının 6 Eylül’de Cumhuriyet Meclisi’ne sunumunun ardından program üzerindeki görüşmeler 9 Eylül’de yapılmış ve hükümet 11 Eylül’de Meclis’te güvenoyu almıştı.

CTP-BG’de 14 Haziran 2015’te gerçekleşen kurultayla parti başkan ve yönetim değişimine bağlı olarak istifası gündeme gelen koalisyon hükümetinin ömrü 22 ay sürdü.

Cumhuriyet Meclisi’nde CTP-BG 21, UBP 18, DP-UG 8 ve TDP 3 milletvekiliyle temsil ediliyor.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR