Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RÜŞVET İFTİRASININ KAYNAĞI TÜRKİYE
RÜŞVET İFTİRASININ KAYNAĞI TÜRKİYE
KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Meclisin dünkü birleşiminde yaptığı konuşmada, kendisini 5 milyon Euro rüşvet almakla suçlanlara seslendi.
26 Temmuz 2015, 12:17

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Meclisin dünkü birleşiminde yaptığı konuşmada, kendisini 5 milyon Euro rüşvet almakla suçlanlara seslendi. Denktaş “eğer bu rüşveti almışsam bari nerede olduğunu söylesinler de alıp borçları ödeyim”dedi.

Denktaş, rüşvet iddiasının, Türkiye Yardım Heyeti’nden yayıldığını iddia etti.

Serdar Denktaş şöyle dedi:

“Atlas Havayolları’ndan, ödenecek meblağdan rüşvet alacakmışım ve bu yüzden ortaya koyduğumuz öneri reddedilmiş. Atlas Havayolları yönetimine CAS ile çalışma önerisi götürünce Atlas, devletten alacaklarını CAS’a devredecek. CAS da bunun karşılığında bir süre boyunca hesaplanarak Atlas Hava Yolları’na ye hizmetleri verecekti. CAS’ın orta vadede eski gücüne ulaşmasını sağlayacak olan girişim bu şekilde engellendi. Çünkü bu konuda elde edilecek bir başarı KHTY becereksizliğini gözler önüne serecekti. CAS buna rağmen hala ayakta ve tüm engellemelere rağmen tekelciliği önlemeye çalışıyor.  Bu konuda rüşvet aldığım ve ödeneğin bu nedenle reddedildiği söyleniyor. Bu konuda yeni hükümetin Başbakanlık ve Maliye komitesini göreve davet ediyorum. Bu iddianın kaynağı TC Büyükelçiliğidir.”

Çekinecek birşeyim yok

Denktaş, susmayacağını ifade ederek sözlerine devam etti: 

“Bu çirkinliklere son vermedikleri sürece başım dik her söylemelerine karşılık vereceğimden, çekinecek hiçbir şeyim olmadığından, komplolarıyla beni sindirmeye çalışmaktan onları vazgeçinceye kadar her türlü iddiayı cevaplamaktan vazgeçmeyeceğim.

Bir diğer iddia da Ercan Havaalanı ile ilgilidir. Önceleri Ercan sözleşmesini iptal etmek istememin rüşvet olduğunu yayarken, CTP’nin bu ihaleyi iptale yanaşmaması sonucu bakanlıktan istifa etmemle birlikte 5 milyon Euro rüşvet aldığımın, dekontun TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde olduğu ve bu yüzden bakanlıktan istifa etmek zorunda kaldığım yönünde dedikodu yaptılar. Amaçlarının şahsımı ve kararlarımı itibarsızlaştırmak olduğunun fakrındayım.” 

Denktaş bu paranın hangi bankada olduğunu öğrenmek istediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:    

“İş bu raddeye vardıktan sonra o dekontu rica ediyorum. O dekont vasıtası ile paranın hangi banka da olduğunu öğrenir o bankaya gider bu parayı çeker partinin ve kendimin borçlarını kapatırım.” 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR