Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS'TA MÜLKİYET HAKKI GÖRÜŞMESİ YAPILDI
KIBRIS'TA MÜLKİYET HAKKI GÖRÜŞMESİ YAPILDI
Liderlerin mülkiyet hakkına saygı duyulması konusunda uzlaştıklarını, bu hakkın kullanılması ile ilgili farklı alternatifler sunulacağını belirten Eide, şu anki kullanıcılar ile eski kullanıcıların çeşitli seçenekleri olacağını ifade etti.
27 Temmuz 2015, 15:09

 

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kıbrıs Rum kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'inde eşlik ettiği müzakere görüşmesi için bir araya geldi.

Kıbrıs ara bölgede gerçekleşen görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade eden Akıncı, toplantının önce  Anastasiadis ile baş başa , ardından da Eide ve müzakerecilerin de katılımıyla gerçekleşti

Akıncı, ağırlıklı olarak mülkiyet ve toprak konusundaki kriterler üzerinde durulduğını belirterek, liderlerin bir sonraki görüşmesinin 1 Eylül'de olacağını belirtti.

MÜZAKERECİLER GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Teknik Komiteler ve müzakerecilerin Ağustos ayında görüşmelere devam edeceğini de belirten Akıncı, 1 Eylül ve 14 Eylül'de liderlerin biraraya geleceğini kaydetti.

YIL SONUNA KADAR GEÇECEK AYLAR ÖNEMLİ

Akıncı, “önümüzde sonbahardan itibaren, yılsonuna kadar geçecek olan aylar önemli olacak” diyerek, bu kararlılıkla, bu niyetle devam edildiği sürece çözümün yıllar değil, aylar içerisinde olabileceğine dair inancının devam ettiğini belirtti.

Akıncı sözlerine şöyle devam etti:

“Önümüzdeki aylarda bu söylediklerim bir gerçeklik haline gelir ve ülkemizde her iki toplumun da huzur ve güven içinde barış içinde yaşayabileceği federal bir yapıyı inşa ederiz. Gelecek kuşaklarımız mutlu ve huzurlu bir adada yaşama fırsatı bulurlar...”

EİDE DE MÜZİK DİNLETİSİNDE BULUNACAK

Yarın akşam Othello'da düzenlenecek olan etkinlikten de bahseden Akıncı, 8 Haziran'da Limasol'da Anastasiadis ile izledikleri tiyatro oyunu ve yapılacak olan kültürel etkinlikler çerçevesinde Anastasiadis ile yarın biraraya gelip, müzik dinletisini dinleyeceklerini kaydetti. Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin de Othello Kalesi'nde olacağını kaydetti.

Kurulacak Bağımsız Mülkiyet Komisyonu, ortaklaşa uzlaşılan kriterler üzerinden mülkiyet iddialarını çözmekte yükümlü olacaktır.

Kıbrıslı liderlerin bugünkü görüşmesinin ardından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Bağımsız Mülkiyet Komisyonu hakkında bilgi verdi.

image

Eide mülkiyet konusunda şunları kaydetti:

“Bugünkü görüşmede mülkiyet ve toprak konuları görüşüldü. Liderler, kişinin mülkiyet haklarlarına saygı gösterilmesi gerektiği konusunda hemfikir. ,

Bu hakkın yerine getirilebilmesi için farklı düzenlemeler olacaktır. Mülkiyetini kaybeden mal sahipleri ve mevcut mal sahiplerinin söz konusu mülkiyetlerdeki hak arayışları için çeşitli seçenekleri olacaktır.

image

Bu seçenekler arasında, tazminat, takas ve hakların iadesi bulunmaktadır.

Bu seçeneklerin herhangi birinin uygulaması,  önceden üzerinde anlaşılan kriterlere bağlı olacaktır.

Etkilenmiş mallar kategorilere gore listelenecek. Kurulacak Bağımsız Mülkiyet Komisyonu, ortaklaşa uzlaşılan kriterler üzerinden mülkiyet iddialarını çözmekte yükümlü olacaktır. Mülkiyet Komisyonu, eşit sayıda Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum üyelerden oluşacaktır."

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR