Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'DE TAPULAR GARANTİ DE OLACAK MI ?
KKTC'DE TAPULAR GARANTİ DE OLACAK MI ?
KKTC eski Maliye bakanı Lefkoşe milletvekili Ersin Tatar, KKTC’nin tapularının geçerli olmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, “aksi takdirde bu devletin altına siz dinamiti çakarsınız” dedi.
12 Ağustos 2015, 22:24

 

KKTC eski Maliye bakanı Lefkoşe milletvekili Ersin Tatar, KKTC’nin tapularının geçerli olmak zorunda olduğuna vurgu yaparak, “aksi takdirde bu devletin altına siz dinamiti çakarsınız” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Kıbrıs Türkünün medya aracılığıyla Güney’e sesini duyurmak zorunda olduğunu belirterek, “Eğer biz yan gelip yatarsak, bu işten vazgeçtik dersek, elimizi de kolumuzu da götürürler. Çünkü karşı taraf hiç acımıyor” şeklinde konuştu. Kıbrıs Türkünün neleri kabul edeceğini, neleri kabul etmeyeceğini gür sesle duyurmak durumunda olduğuna dikkat çeken Tatar, “Eğer biz yan gelip yatarsak, başımızı geri çevirdiğimizde ‘bu işten vazgeçtik’ dersek, elimizi de kolumuzu da götürürler. Çünkü karşı taraf hiç acımıyor” dedi.

Rum siyasilerin açıklamalarına, köşe yazılarına ve medyaya baktığında Kıbrıs’ın tümünün kendilerine ait olduğu düşüncesinde olduklarının anlaşıldığını ifade eden Tatar, şöyle konuştu: 

“Kıbrıs’ın tümünün kendilerinin olduğunu, Türkiye’nin burayı gelip işgal ettiğini, ondan sonra işlerinin yanlış gittiğini savunuyorlar. Onlara göre hep 1974’ten sonra oldu, 74’ten önce hiçbir şey olmadı. Onların hedefi şu; Malını mülkünü geri alacak, insanlarını Kuzey’e yerleştirecek ve Avrupa Birliği içerisinde Kıbrıs Federal Cumhuriyeti adı altında Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamını sağlayacak.” 

“Tapular geçmezse dinamiti ateşlersiniz”

Görüşme sürecindeki en çetrefilli konulardan biri olan mülkiyet konusunda da değerlendirmede bulunan Tatar, “Kuzey’de bize kalacak olan topraklarda tapular esas olacaktır. Yani KKTC’nin tapuları geçerli olmak zorundadır. Aksi takdirde bu devletin altına siz dinamiti çakarsınız. Kıbrıs Türk halkına ihanet edersiniz. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan da açıkçası aksini duymadım. Fakat olaylar o kadar gelişmiştir ki, bir algı operasyonu yaratılmaktadır” şeklinde konuştu.

“Karşı taraf tam tersini yapıyor”

Rumların adayı “egemen Helen adası” yapma amacında olduğuna dikkat çeken Tatar, “Bizzat Kıbrıslı Türkler olarak buna şiddetle karşıyız. Şiddetle karşı durduğumuzu her vesileyle söylemek durumundayım. Bizde, ‘aşırı milliyetçiler, bunlar zaten kafatasçıdır ve mesleklerini bilmiyorlar’ şeklinde bir algı operasyonu yaratılmaktadır. ‘Biz yumuşak gidelim, biz insanları kucaklayalım ve biz dünyalı olduğumuzu her vesileyle söyleyelim’ şeklinde… Tamam, öyle olalım, fakat karşı tarafa bakıldığında durum böyle değildir. Karşı taraf tam tersini yapıyor. Dolayısıyla biz de sesimizi biraz daha gür çıkartmalıyız. Neden? Çünkü bu halkın geleceği içindir. Bu memlekette çözüm isteyen bir kişi bile günün sonunda bir anlaşma durumunda Kıbrıslı Türkler burada zor bir durumda kalırsa o zaman o insanlar ne yapacak?” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR