Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE LİMANLARINI AÇMALI
TÜRKİYE LİMANLARINI AÇMALI
Londra Muhafazakâr Milletvekillerine birer mektup gönderen Philip Hammond ve David Lidington, “AB katılım süreci çerçevesinde Türkiye'nin Ankara Protokolü gereğince limanlarını Kıbrıs gemilerine açması gerektiğini; ancak bunu henüz yapmadığını” dikkat çektiler.
4 Eylül 2015, 12:36

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve Avrupa Bakanı David Lidington, Türkiye'nin limanlarını Güney Kıbrıs Bandıralı gemilere açmak zorunda olduğunu vurguladılar

Londra Muhafazakâr Milletvekillerine birer mektup gönderen Philip Hammond ve David Lidington, “AB katılım süreci çerçevesinde Türkiye'nin Ankara Protokolü gereğince limanlarını Kıbrıs gemilerine açması gerektiğini; ancak bunu henüz yapmadığını” dikkat çektiler.image

Mektuplarda, İngiltere'nin bu konu dâhil, üyelik için Türkiye'nin bütün koşulları yerine getirmesini talep ettiğini, etmeye devam edeceği belirtildi.

Mektuplar, Philip Hammond'a yazan ve Kıbrıslı seçmenlerinin Türkiye'nin Ankara Protokolü'nü ihlal ederek Kıbrıs Bandıralı veya başka bağlantılı Kıbrıs gemilerine limanlarını açmamasından duyduğu endişeyi ileten Matthew Offord ve Theresa Villiers'e cevap olarak gönderildi.

İki Muhafazakâr politikacı, Dışişleri Bakanlığı Doğu Akdeniz Grubu'yla görüşen ve İngiltere'nin konuyla ilgili görüşleri hakkında bilgi alan Kıbrıs Armatörler Birliği Başkanı George Mouskas'ın endişelerinden de söz ettiler.

Hammond ve Lidington mektuplarında, 8 Temmuz'da Rum Yönetimi Başkanı Anastasiades'in yaptığı bir konuşmasında bir çözümün sadece Kıbrıs için değil, bölge için mali faydaları artıracağına yönelik olarak söz ettiği ve Türkiye'nin limanlarını Kıbrıs gemilerine açmasının, 'her iki ülkeye de ekonomik fayda sağlayacağı' belirttiği düşüncesine katıldıklarını ifade ettiler.

Hammond ve Lidington, “Sonuçta bu konuyu çözmenin en iyi yolu, adil ve kalıcı bir çözümle Kıbrıs'ı yeniden birleştirmektir. İngiltere'nin nihayetinde BM gözetimindeki süreci ve iki toplumu çabalarında güçlü biçimde desteklemeye devam etmektedir” dediler.

Milletvekillerinin mektupları öncesinde, Mouskas, Dışişleri Bakanı Hammond'a gönderdiği mektupta, Türkiye'nin tutumuyla ilgili Kıbrıs deniz nakliyatı sanayinin endişelerini ayrıntılı olarak izah etmişti.image

Kıbrıs Armatörler Birliği Başkanı George Mouskas mektubunda, “Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yönelik bazı asgari sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir ki bunlardan biri ambargoyu kaldırması ve Kıbrıs Cumhuriyeti'ni hemen tanımasıdır” demişti.

Mouskas, Birlik üyelerine, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğinin genelde iyi bir şey olabileceğine, Avrupa Birliği'ne tam üye olarak ticaret yapmak için büyük bir ekonomi olduğuna inandığını belirtmişti.

George Mouskas şöyle devam etmişti:

“Her zaman gemicilikte iyi olan bu ülke, dünya ticaretinin artırmasına yardım edecektir. Bununla birlikte eğer bu gerçekleşirse o zaman Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirmesi ve Kıbrıs bandıralı gemilere ambargoyu kaldırması gerekmektedir. Böylelikle biz gerçekten Avrupa içerisinde serbest ticaret yapabilelim, şimdi bunu yapamıyoruz.”

Mouskas son olarak Philip Hammond'ın, Türkiye'yle güçlü ve dostane ilişkileri olan bir ülkenin Dışişleri Bakanı olarak en azından ilk adım olarak Türkiye'yi, kapsamlı bir çözüme yönelik bir iyi niyet jesti olarak Kıbrıs bandıralı gemilere yasa dışı ambargosunu kaldırmada ikna edebileceğine işaret etti. CNA  

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR