Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS MÜZAKERELERİ RAYINDA GİDİYOR
KIBRIS MÜZAKERELERİ RAYINDA GİDİYOR
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, iki liderin, müzakereler sürecine ilişkin olarak bir dizi konunun derininde bulunduğunu ifade etti.
19 Kasım 2015, 18:27

 

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, iki liderin, müzakereler sürecine ilişkin olarak bir dizi konunun derininde bulunduğunu ifade etti.

 

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, bugün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 Eide, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, liderlerin dün bir görüşmesinin olduğunu, yarın ise bir görüşmenin daha olacağını anımsattı.

Liderler arasında Kasım ayında olması konusunda anlaşmaya varılan altı görüşmenin ortasında bulunduklarını ifade eden Eide, görüşmelere ilişkin önemli bir dizi konunun derininde bulunduklarını da belirtti.

Eide, altı görüşmenin sonunda, nerede olunduğu ve hangi şekilde ilerleneceğine dair bir değerlendirmenin yapılması konusundaki anlaşmayı da anımsattı.

 

Eide, her iki liderin Kıbrıs soruna çözüm bulunması çabalarına bağlı kalmaya devam ettiğini belirtti.

 

Kıbrıslı Türklere saldırı olaylarına da değinen Eide, Anastasiadis’in olaya hemen reaksiyon göstermesini överken, nefret ve ırkçılık etkinliklerinin müzakereleri rayından çıkarmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Eide, Anastasiadis’in olumlu tutumundan bahsederken bunun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından da olumlu şekilde karşılandığını ifade etti.

 ŞEFFAF GAZETE.COM


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR