Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜNEY KIBRIS' ZİRVESİNDE SU YÖNETİMİ !
GÜNEY KIBRIS'  ZİRVESİNDE SU YÖNETİMİ !
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Çipras ve İsrail Başbakanı Netanyahu Basın toplantısı öncesinde su kaynaklarının yönetimiyle ilgili anlaşma üç ülkenin tarım bakanları tarafından imzalandı.
28 Ocak 2016, 23:18

 

Nikos Anastasiadis, Binyamin Netanyahu, Aleksis Çipras Lefkoşa'da bir araya geldiler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'in ev sahipliğinde Lefkoşa'da bir araya gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ilk üçlü zirveyi gerçekleştirdi.

Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan üçlü zirvesinde konuşan Aleksis Çipras, Kıbrıs sorununda garantisiz ve garantörsüz çözüm istediklerini söyledi. 
 
Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında gerçekleştirilen ilk üçlü zirve sonrasında birçok alanda işbirliğini öngören Lefkoşa Bildirisi imzalandı. Bildiride enerji güvenliği ile üç ülkenin Avrupa Birliği (AB) enerji kaynaklarını çeşitlendirmesine katkı koyacak ortak çalışmaları ileri götürme konusunda anlaşma sağlandı.
 
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu zirve sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı öncesinde su kaynaklarının yönetimiyle ilgili anlaşma üç ülkenin tarım bakanları tarafından imzalandı.
 
Zirveyi tarihi bir görüşme olarak nitelendiren Anastasiadis, Lefkoşa Bildirisi'nin enerji, turizm, çevre, suyu yönetimi, terörle mücadele ve mültecilik konularındaki işbirliklerinin temel taşını oluşturacağını vurguladı. Rum lider, uzlaşıya vardıkları konuları izlemek üzere bir de üçlü Eşgüdüm Komitesi kurulacağını açıkladı.
 
image
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da üç ülke tarafından, İsrail ve Güney Kırbıs’tan doğalgazı Yunanistan’a, oradan da Avrupa’ya taşıyacak bir doğalgaz boru hattı kurulması amaçlandığını aktardı. Bugün tarihi bir zirve gerçekleştirdiklerini ifade ende İsrail Başbakanı, İsrail-Güney Kıbrıs-Yunanistan elektrik şebekelerini birleştirecek deniz altı elektrik kablosu döşenmesi imkanlarını ele aldıklarını açıkladı. 

 

Son olarak Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise enerji ve diğer bağlantılı alanları ele aldıklarını belirtti. İsrail ve Güney Kıbrıs rezervlerinin, iki ülke doğalgazının, Yunanistan’ın köprü görevi üstlenmesiyle Avrupa’ya taşınarak değerlendirilmesinin önemine vurgu yapan Çipras, Kıbrıs sorunun çözümünde ise garantisiz ve garantörsüz bir anlaşma istediklerini kaydetti.
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR