Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FATİH TERİM''DEN KIBRIS AÇILIMI
FATİH TERİM''DEN KIBRIS AÇILIMI
KKTC Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtımı için katıldığı İstanbul  EMİTT Turizm fuarında babasının Kıbrıs'lı olduğunu söyleyen Türk futbolunun gerçek patronu Fatih Terim'in  ziyareti ile sevindirici mesajlar aldılar.
2 Şubat 2016, 00:49

 

KKTC Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtımı için katıldığı İstanbul  EMİTT Turizm fuarında babasının Kıbrıs'lı olduğunu söyleyen Türk futbolunun gerçek patronu Fatih Terim'in  ziyareti ile sevindirici mesajlar aldılar.

Uluslararası turizm sektörü ile birlikte, İstanbul EMİTT Turizm Fuarında 4. gün tanıtımlarını sürdüren KKTC standına özel davetli olarak gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stantta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile bir araya geldi.

Terim KKTC standında yapılan tatil hediyesi ödülünün çekilişini de gerçekleştirdi.

               image

 “Kuzey Kıbrıs’ta kamp için girişim başlatacağım”

Fatih Terim, babasının Kıbrıslı olduğunu ve bu nedenle kendini Kıbrıslı Türk olarak hissettiğini söyledi.

Terim, Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiğini de dile getirerek, KKTC turizminin spor turizmi için de teşvik edilmesini istedi.

Fatih Terim, KKTC’nin ambargolar altında spor faaliyetlerini yürüttüğünü bildiğini ve bu durumdan dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, KKTC’de kamp yapma olanaklarının oluşturulması için girişimde bulunacağını söyledi.

Otellerin antrenman sahası ve spor tesisleri yapması için teşvik edilmesi gerektiğini de söyleyen Terim, bu sayede kamp yapmak için takımların otellerde konaklayabileceğini ifade etti.

UEFA ve FIFA’dan görüş alarak KKTC’de Milli Takım düzeyinde kamp yapma olanaklarını da görüşeceğini dile getiren Terim, Milli Takım düzeyi olumsuz sonuçlanırsa takımlar düzeyinde de KKTC’de kamp yapılması yönünde girişim başlatacağını belirtti.

Terim, Kıbrıs yemeklerinin çok güzel olduğunu da söyleyerek, her KKTC’ye gelişinde Kuzey Kıbrıs’a özgü yemekleri tattığını söyledi.

image

Sucuoğlu: “Sporun turizme katkıda bulunması, ülke turizmi için de bir artı olur”

KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Fatih Terim’in yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret için kendisine teşekkür ederken, Fatih Terim’in ülke turizmine ve  futboluna katkıda bulunma düşüncesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Sucuoğlu, sporun turizme katkıda bulunmasının ülke turizmi için de bir artı olacağını söyleyerek, Antalya’da olduğu gibi “spor turizmi” adı altında yapılan turizm modelinin ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını söyledi.

Fatih Terim’i KKTC’ye de davet eden Sucuoğlu, yapılacak işbirliği çalışmaları ile ülke turizmi ve ülke sporunun kazançlı çıkacağını vurguladı.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR