Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İKTİDAR DEĞİŞTİ PARALAR KIBRIS'A YOLA ÇIKTI
İKTİDAR DEĞİŞTİ PARALAR KIBRIS'A YOLA ÇIKTI
Tuğrul Türkeş’in gelişinin perde gerisinde KKTC de yapılması planlanan özelleştirmeler TC kökenli vatandaşlara KKTC kimliği verilmesi ve Ak Parti hükümeti ile koordineli çalışmasını içeren mali protokol olduğu, bu konular para yardımı ile aşıldığı belirtildi
22 Nisan 2016, 10:31
 
Başbakan Yardımcısı  Tuğrul Türkeş’in, TC. ile KKTC arasında imzalanması öngörülen mali protokol için geldiği ve yeni gelen hükümete para dopingi yapacağı iddia edildi.  
KKTC de Nisan ayının sonlarına yaklaşılan bu günlerde kamu çalışanlarının maaşlarının Mart ayı maaşları gibi eksik ödeneceği öne sürülüyordu. image
 
Yeni hükümetin Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ta bütçede açık olduğunu dair basına yaptığı açıklamalarla maaş krizi olabileceğine dair söylemleri desteklerken, kamuoyunun beklediği açıklama dün Başbakan Hüseyin Özgürgün’den geldi. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Özgürgün, maaşların ödenmesinde sıkıntı olmayacağını söyledi.
 
Özgürgün ayrıca hükümetin hem maaşlar hem de diğer tüm sorumluluklarını yerine getirebilecek durumda olduğunu vurguladı.
 
Yetkili ağızlardan çıkan ılımlı açıklamalar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in dün adaya yaptığı ziyarete bağlandı.
 
Kulislerde Cumartesi gününe kadar KKTC’de kalacak olan Tuğrul Türkeş’in hem yeni hükümeti kutlamak hem de TC ile KKTC arasında imzalanması öngörülen KKTC halkının ve CTP iktidarının düşme tehlikesine rağmen imzalamadığı 2016-2018 yılı mali protokolü için geldiği ve al parayı at imzayı noktasında anlaştıkları iddia edilkdi.
 
 Türkeş’in gelişinin perde gerisinde KKTC de yapılması planlanan özelleştirmeler TC kökenli vatandaşlara  KKTC kimliği verilmesi ve Ak Parti hükümeti ile koordineli çalışmasını içeren mali protokol olduğu, bu konular para yardımı ile aşıldığı Türkiye’nin maaş ve diğer harcamalar için mali yardım yapacağı belirtildi.
 KKTC’ye gelen Türkeş’ KKTC’de Cumartesi gününe kadar kalacak ve resmi temaslarda bulunacak. Tuğrul Türkeş’e KKTC temaslarında Özel Kalem Müdürü Mehmet Akif Koç, Bakanlık Kıbrıs İşleri Başmüşaviri Tuğrul Biltekin, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Ulaş Gönen Karlı ve Başbakanlık Uzmanı Özgür Üçkuş eşlik ediyor. 
image
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkeş’i kabul etti 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş’i kabul etti. Akıncı’nın Türkeş ve beraberindeki heyeti kabulünde TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu. Görüşme öncesi ve sonrasında basına açıklama yapılmadı.
 
ŞEFFAF GAZETE.COM

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR