Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC ÜNİVERSİTELERİ BORÇ ÖDEMİYOR
KKTC ÜNİVERSİTELERİ BORÇ ÖDEMİYOR
KKTC'de Belediyelerden sonra üniversitelerin Sosyal Sigorta borçları da milyonları aştı... Özellikle Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin yüklü borçları dikkat çek
25 Nisan 2016, 13:52

 

Belediyelerden sonra Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin Sosyal Sigorta borçları da milyonları aştı... Özellikle Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin yüklü borçları dikkat çekerken, ‘Girne Üniversitesi’ne ilişkin Sosyal Sigortalar’da hiçbir tescil kaydı olmadığı ortaya çıktı.

Belediyelerden sonra Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin Sosyal Sigorta borçları da milyonları aştı.
Özellikle Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin yüklü borçları dikkat çekerken, ‘Girne Üniversitesi’ne ilişkin Sosyal Sigortalar’da hiçbir tescil kaydı olmadığı ortaya çıktı. Sosyal Sigortalara yüklü borcu olan üniversitelerin yanı sıra, yatırımlarını zamanında, eksiksiz yapan üniversiteler de var.

image

Girne Üniversitesi’nin ‘tescil kaydı’ bile yok!

2013 yılında kurulan Girne Üniversitesi’nin, Girne Sosyal Sigortalar Bölge Amirliği bünyesinde herhangi bir tescil kaydı olmadığı öğrenildi.
İki yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren üniversite bünyesinde çalışan hiçbir personel için bugüne kadar yatırım yapılmadı.

En büyük borç YDÜ’nün!

Ülkenin en köklü üniversitelerinden Yakın Doğu Üniversitesi, Sosyal Sigortalara en büyük borcu olan üniversite.
Sosyal Sigorta kayıtlarına göre, YDÜ’ye bağlı tüm sicillerin Nisan 2012 ila Aralık 2012 tarihleri arasında 14 milyon 991 bin 116.54 TL borcu bulunuyor. YDÜ’nin bunun haricinde verilmeyen duruşlardan kaynaklanan borcu da var.

GAÜ ‘taahhütnameye de uymuyor’!

Girne Amerikan Üniversitesi de yüklü borcu bulunan üniversiteler arasında. GAÜ’nün 2014 yılı Kasım ayı ile Eylül 2015 arası borçları için taahhütname yapılmasına karşın, taahhütnameye de uyulmuyor.
Son yatırımı Ekim 2015’e ait olan GAÜ’nün taahhütnamedeki borç dahil 4 milyon 399 bin 280.35 TL borcu var.

DAÜ, LAÜ, ODTÜ- KKTC, İTÜ-KKTC ve British University of Nicosia’nın borcu yok!

Sosyal Sigortalara yüklü borcu olan üniversitelerin yanı sıra, yatırımlarını zamanında, eksiksiz yapan üniversiteler de var.
Ülkenin en köklü ve eski üniversitelerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi, ODTÜ-KKTC ve ITÜ-KKTC’nin yatırım borcu yok.

Diğerleri de borçlu…

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin duruşu verilmeyen işçilerden kaynaklanan borçları varken, British University of Nicosia ise en son Aralık 2015’te primleri yatırdı, 23 bin 517.55 TL borçlu.
Akdeniz Karpaz Üniversitesi de taahhüt yapan üniversitelerden. 30 Mayıs 2014 tarihine kadar taahhüt yapan Akdeniz Karpaz’ın taahhütten kalan borcu Bin 195.9 TL,  taahhüt sonrası güncel borcu ise 19 bin 824.15TL.

Meltem SONAY - KKTC

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR