Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE KIBRIS'TA HAKÇA ADİL ÇÖZÜMDEN YANADIR
TÜRKİYE KIBRIS'TA HAKÇA ADİL ÇÖZÜMDEN YANADIR
KKTC Mustafa Akıncı ve Kuzey Kıbrıs müzakere heyeti ile Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşme yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan '' Türkiye olarak adil çözümün yanındayız ''
17 Ağustos 2016, 20:27

 

KKTC Mustafa Akıncı ve Kuzey Kıbrıs müzakere heyeti ile Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşme yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan '' Türkiye olarak adil çözümün yanındayız ''

Basına konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Gerekli siyasi anlayış ve esnekliğin gösterilmesi çok önemlidir. Birbirlerinin komşusu olacaklarını göstermeleri gerekiyor. Doğal ve makul olan bu tutumun şimdiden çok açık, net, somut bir şekilde ortaya konmasıdır" dedi.

Kıbrıs meselesinin Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitliğini, meşru haklarını ve güvenliğini teminat altına alacak şekilde çözüme kavuşturulması şarttır. Bu meselenin halli bölgemizde de istikrar, işbirliği ve refaha katkıda bulunacaktır. Kıbrıs adasının gerçek potansiyeli ortaya çıkacak, pek çok işbirliği projesi hayata geçecektir.
 
Gerekli siyasi anlayış ve esnekliğin gösterilmesi çok önemlidir. Birbirlerinin komşusu olacaklarını göstermeleri gerekiyor. Doğal ve makul olan bu tutumun şimdiden çok açık, net, somut bir şekilde ortaya konmasıdır. Adada ve bölgede huzur, istikrar ve refahın yerleşemesi amacıyla üzerimize düşeni kararlılıkla yapmayı sürdüreceğiz.
 
image
 
Mustafa Akıncı: Dönüm noktasındayız
 
Mustafa Akıncı'nın açıklamalarının bir bölümü şöyle:
 
Kıbrıs’ta artık bir dönüm noktasına ulaştığımızı düşünüyorum. Sayın Anastasiadis ve biz aynı kuşağın insanlarıyız ve bizim neslin son denemesini yapıyoruz. Ya 2016 çıkmadan bir çözüme ulaşacağız, ya da 2017’yle, 2018’deki seçim propagandasının başlamasıyla bu fırsat penceresi kaybolup gidecek.
 
Kıbrıs'ın dedikodusu bol olur. Kurunun yanında yaşın da yanmasına müsaade etmeyiz. Kıbrıs'ın sivrisinekleri ve dedikodusu bol olur.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR