Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS ZİRVESİ İÇİN NEW YORK'A GİTTİ
 KIBRIS ZİRVESİ İÇİN NEW YORK'A GİTTİ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı New York'ta BM Genel sekreteri Ban Ki -Moon ve Kıbrıs Rum kesimi başkanı Nikos Anastasiadİs ile üçlü görüşme yapacak.
20 Eylül 2016, 13:56
 
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakerelereinin en önemli virajında New York'a gitmek üzere saat 10.20'de İstanbul'a geldi ve saat 14.00 de heyeti ile NewYork'a hareket etti.
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı New York'ta BM Genel sekreteri Ban Ki Moon ve Kıbrıs Rum kesimi başkanı Nikos Anastasiadİs ile üçlü görüşme yapacak.
 
Akıncı ve beraberinde Eşi Meral Akıncı’nın eşlik ettiği KKTC Cumhurbaşkanlığı heyetinde Müzakereci Özdil Nami, Sözcüsü Barış Burcu, Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ ve Müzakere Heyeti üyesi 3. Sekreter Sertaç Güven bulunuyor.
 
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için sürdürülen yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci turunun ardından New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un katılacak üçlü bir görüşme gerçekleştirecek.
25 Eylül’de gerçekleşecek üçlü görüşme öncesinde BM Genel Sekreteri Ban ile 24 Eylül’de de özel görüşme yapacak.
 
image
 
BAN’A BİLGİ VERİLECEK, ROLÜNÜ YOĞUNLAŞTIRMASI TALEP EDİLECEK
 
Liderler New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban’a, süreçle ilgili bilgi verecek ve Kıbrıs sorununun çözümü için rolünü yoğunlaştırmasını talep edecek.
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adadan ayrılmadan önce Ercan Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, New York’a “yapıcı bir ruh, iyi niyetle, Kıbrıs’ın geleceğini şekillendirmek için tüm güçle çalışmaları sürdürmek hedefiyle gideceklerini” belirtmişti.
 
AKINCI’NIN DİĞER TEMASLARI
 
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, New York’ta bulunacağı sürede, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Jhonson’ın da aralarında bulunduğu bazı yetkililerle de biraraya gelmesi öngörülüyor.
 
Akıncı, BM Genel Kurulu nedeniyle New York’ta bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR