Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC GENÇLERE ARSA VERECEK
KKTC GENÇLERE ARSA VERECEK
Bakan Kutlu Evrenm Gençlerin kırsal kesim arsası hak sahibi olabilmeleri için 31 Ekim’e kadar müracaat alınacağını açıklayan Evren, ‘’Gençler önceliğimizdir. Onların en büyük sorunlarından birisi de göç konusuydu’’ dedi.
10 Ekim 2016, 15:00

 

Bakan Kutlu Evrenm Gençlerin kırsal kesim arsası hak sahibi olabilmeleri için 31 Ekim’e kadar müracaat alınacağını açıklayan Evren, ‘’Gençler önceliğimizdir. Onların en büyük sorunlarından birisi de göç konusuydu’’ dedi.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Konut Edindirme Birimi’nin kırsal kesim arsaları için müracaat kabul ettiğini.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Evren, Büyükkonuk, Yedikonuk, Ulukışla, Aygün, Alaniçi ve Akıncılar köylerinde kırsal kesim arsası açılacağını söyledi.

Gençlerin önünü açmak, kendi yaşadıkları yerlerde ev sahibi olmaları için kırsal kesim arsalarını bir fırsat olarak değerlendiren Evren, gençlerin köylerinden başka yerlere göç etmesini önlemenin önemine değindi.

‘’GENÇLERİMİZ ÖNCELİĞİMİZDİR’’

Gençlerin kırsal kesim arsası hak sahibi olabilmeleri için 31 Ekim’e kadar müracaat alınacağını açıklayan Evren, ‘’Gençler önceliğimizdir. Onların en büyük sorunlarından birisi de göç konusuydu’’ dedi.

“60 MİLYON TL KAYNAĞA İHTİYAÇ VAR”

4 bin 358 kırsal kesim arsasının altyapı ve asfalt çalışmasının olmadığını tespit ettiklerini dile getiren Evren, bu yönde yürütülen çalışmalar çerçevesinde 60 milyon TL civarında bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi.

İlk etapta 1000 tane kırsal kesim arsasının altyapı ve asfaltlama çalışmalarının tamamlanacağına vurgu yapan Evren, geriye kalan 3 bin 358 kırsal kesim arsasının altyapı ve asfaltlama çalışmalarının tamamlanması için hedeflerinin 2017 yılı olduğunu ifade etti.

Evren, kaynağın hemen bulunması halinde bu çalışmaların en erken zamanda tamamlanacağına dikkat çekti.

Kırsal kesim arsalarına yoğun talep olduğunu dile getiren Evren, gençlerin bu arsalardan yararlanması için Müteahhitler Birliği ile bir çalışma yürüttüklerini kaydetti. Evren, birçok gencin kendi çocukları ve torunlarının da var olan arsalardan yararlanmasının önemine değinerek, bu çerçevede Türkiye’de uygulanan Toki modelinin Kıbrıs’ta uygulanması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Halkın konut sahibi olabilmesi için uygun kredilerle uzun vadede satın alabilecekleri bir modelin hayat bulacağını dile getiren Evren, Müteahhitler Birliği’nin bu yönde çalışma yürüttüğünü söyledi. Kendi kaynakları ile 15-20 köyde kırsal kesim arsası açılacağını belirten Evren, bu arsaların parselasyonunun yapıldığına ve köylerde askıya asıldığına da vurgu yaptı.

MÜRACAATLAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN VEYA KAYMAKAMLIKLARDAN YAPILABİLCEK

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

“Kırsal Kesim Müracaat Forum’ları İçişleri Bakanlığı Konut Edindirme Birimi’nden veya ilgili kaymakamlıklardan şahsen temin edilecek ve gerekli evraklarla birlikte form eksiksiz olarak doldurulacak, Konut Edindirme Birimi’ne veya ilgili kaymakamlıklara için 31 Ekim’e kadar verilecek. Eksik evraklı ve eksik beyanlı müracaat formları teslim alınmayacak. Müracaat sahiplerinin imzası gereken yerler form teslimi sırasında şahsen imzalanacak.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR