Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS'TA ÇOCUK TECAVÜZÜNE TARİHİ CEZA
KIBRIS'TA ÇOCUK TECAVÜZÜNE TARİHİ CEZA
Lefkoşa’da 24 Haziran’da parkta oynayan 5 yaşındaki küçük kızı saat 18.30 sıralarında saklambaç oynama vaadiyle kandıran ve gözden uzak bir yere götürerek tecavüz eden 15 yaşındaki erkek İ.E KKTC tarihinin en ağır cezalarından birini aldı
25 Ekim 2016, 10:41
 
KKTC başkenti Lefkoşa’da 24 Haziran’da 5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden 15 yaşındaki İ.E, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 
 
Kuzey Kıbıs halkı arasında büyük infiale neden olan olayla ilgili olarak Lefkoşa Çocuk Mahkemesi’nde ’16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz’ suçu başta olmak üzere 11 davadan yargılanan İ.E, suçlu bulunarak mahkum edildi.
 
Çocuk Tecavüzcüsüne tarihi ceza
 
Dava kararında özellikle 5 yaşındaki kız çocuğunun fiziksel ve ruhsal sorunlar yaşadığına vurgu yapılırken, sanık İ.E’nin de pişmanlık duymadığı ve yargı süreci içerisinde de soğukkanlılığını koruduğu belirtildi.
 
Yargıç,Sanığın 5 yaşındakiçocuğu saklambaç oynayacakları bahanesiyle kaçırdığını, kimsenin görmeyeceği bir yere götürüp, ırzına geçtiğini ve çocuğun ‘Yapma-etme’ demesine rağmen sanığın vazgeçmeyerek, kaçmaya çalışması üzerine yine yakalayıp hunharca ırzına geçtiğine dikkat çekti ve “Yerde kan görmesine rağmen olay mahallinden ayrılan sanık, eğer müşteki ağlamasaydı devam edeceğini ifadesinde itiraf etmiştir,dedi. 
 
image
 
“Tüm ithamları kabul etti”
 
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın baktığı davada, İddia Makamı adına Savcı Doğa Tokay ve zanlı avukatı hazır bulundu. Davayı sanığın anne ile babası ve basın mensupları izledi. 
24 Haziran’da yaşanan olayın detaylarına kararında değinen yargıç Tacan Reynar, sanığın ‘16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz’, ‘cinsel taciz’, ‘cinsel istismar’, ‘vahim zarar’ ve ‘darp’ suçları olmak üzere 11 davanın içeriğini verdi. .
 
5 yaşındaki müştekinin psikiyatrik sağlık raporuna değinen Yargıç, kız çocuğunun stres ve ruh sağlının bozulduğunu, içine kapandığını, uyku bozukluğu yaşadığı ve olayları tekrar tekrar anlatarak, psikiyatr ve uzman yardımı aldığını vurguladı. 
 
Sanığa ait raporda ise sanığın normal yaşına ait davranışlar sergilediği, gözlerini sürekli kaçırdığı ve pişmanlık ifadesinin bulunmadığını aktaran Yargıç, sanığın olayın hukuki ve anlam sonuçlarını çıkarabilecek durumda olduğunu belirtti.
 
Sanığın suçunu itiraf edip özür dilediğini, aile içi şiddete maruz kalan, evden kaçan, okul hayatında da başarısız, huzursuzluk ve şiddet gören bir ailede yetiştiğini söylediğini aktardı. Avukatın, sanığı suça iten nedenlere değindiğini belirten Yargıç, çocuğun iyileştirilmesi ve ıslah edilmesini istedi.
 
Reynar, sanığın yargılanmakta olduğu suçun 15 yıla kadar hapislik cezası içerdiğini belirterek, sanığı suçlu bulup mahkum ettiğini söyledi.
 
“Bir çocuk suça nasıl itilir, incelenmeli”
 
Yargıç Reynar, sanığın aile yapısı ve durumunun önemli olduğuna, bir çocuk veya genç kişinin neden suç işlediğine, kendisinden 10 yaş küçük çocuğun ırzına nasıl geçtiğine, hayatı boyunca onarılamayan travmalara neden olduğuna ve onu bu suça iten nedenlerin değerlendirilmesine de vurgu yaptı. 
 
image
 
Yargı sürecinde soğukkanlılığı sürdü”
 
Yargıç Reynar, 5 yaşındaki kız çocuğunun psikolojik ve fiziksel olarak derin yaralar aldığını ve ruhsal sağlının bozulduğunu belirterek, bu durumun cezayı ağırlaştırıcı bir neden olduğunu dile getirdi ve sanığın olaydan sonra pişmanlık duymadığı, yargılama sürecinde ise soğukkanlı olduğuna dikkat çekti. 
 
KKTC TARİHİNDE EN AĞIR CEZALARDAN BİRİ
 
5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden 15 yaşındaki İ. E., 11 ayrı davadan suçlu bulunarak, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
14 yıl hapis cezası ile çocuk suçlular arasında en ağır ceza
 
Yargıç Tacan Reynar, sanıkla ilgili tüm olguları değerlendirerek mahkum olduğu suçtan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.Emsal suçlar içinde KKTC de verilen en büyük ceza oldu.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR