Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS REFERANDUMU İÇİN YOL AÇILIYOR
KIBRIS REFERANDUMU İÇİN YOL AÇILIYOR
Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis bir etkinlikte yaptığı konuşmada “Kıbrıs sorununun en büyük başlıklarından biri olan ayrıca mülkiyetle de yakından ilişkili toprak konusunda sonuca varmaktan çok da uzak değiliz” şeklinde konuştu.
16 Kasım 2016, 16:08
 
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla toprak ayarlamaları konusunda yoğunlaşacağı İsviçre'deki yeni toplantıya katılmadan önce yaptı.
 
Fileleftheros gazetesi: “Akıncı’dan yüzde 29,2 önerisi. Henüz bölge ismi yok”
 
Alithia gazetesi: “Bakanlar Kurulu’nda 7’ye 4 Oranında Uzlaşma. Kararlar en az bir Kıbrıslı Türk bakanın da onayıyla alınabilecek.”
 
Fileleftheros gazetesi ise “Yüzde 29,2 Ancak Bölge İsmi Henüz Yok” başlıklarıyla yaptığı değerlendirmede, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın Mont Pelerin’deki görüşmeler sırasında toprak konusunda yüzde 29,2 oranına işaret ettiğini, ancak herhangi bir bölge ismi vermediğini yazdı.
 
Rum kesimi medyasına  göre Kıbrıs Türk tarafı, Kıbrıs Türk idaresi altında kalacak özel statülü bölgeleri de gündeme getirdi.
 
Bu gelişmeler üzerine Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis’in, “kriterler üzerinde uzlaşılması ve bunun haritaya yansıtılması sonrasında çoklu konferans tarihinin belirlenebileceğini” söylediği ve “toprak konusunda uzlaşıdan uzak olunmadığı” değerlendirmesi yaptığı bildirildi.
 
Şimdi gözler ‘GÜVENLİK’te
 
Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’le yaptığı görüşmenin ardından, “Güvenlik” başlığına yoğunlaştı.
 
Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’la görüşmek üzere de bugün Atina’ya gidecek Kıbrıslı Rum lider Anastasiadis, gelişmeleri ele alacak.
Politis gazetesi “Güvenlik İçin Girişim Başlatıyor” başlıkları altında manşetten verdiği haberinde, Nikos Anastasiadis’in müzakerelerin son aşamasına hazırlandığını belirtti.
 
Atina’ya giderek temaslarda bulunacak olan Anastasiadis’in Kıbrıs Rum siyasi partilerini ise dönüşünde, ayrı ayrı görüşerek bilgilendirme kararı aldığı da bildirildi.
 
BM’den Kıbrıs hazırlığı
 
Yine Kıbrıs Rum medyasına yansıyan iddialara göre liderler “Toprak” başlığında kriterleri tamamlama noktasına geldi.
 
Uluslararası konferansın Aralık ayının ilk yarısında gerçekleşmesinin beklenmesi sebebiyle BM’nin de yoğun bir hazırlık içerisinde bulunduğu iddia edildi.
 
Hristodulidis: “7 Rum 4 Türk Bakan ''
 
Alithia gazetesi ise “Bakanlar Kurulu’nda 7’ye 4 Oranında Uzlaşma” başlığı ile verdiği haberde, kararların etkin katılımla alınacağını duyurdu.
 
Alithia gazetesi, Kıbrıs Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in “federal devletin bakanlar kurulunun 7 Kıbrıslı Rum ve 4 Kıbrıslı Türk bakandan oluşacağını” doğruladığını yazdı.
 
Habere göre Hristodulidis açıklamasında, “gelecekteki federal devletin bakanlar kurulunun yedi Kıbrıslı Rum dört Kıbrıslı Türk ve başkan ile başkan yardımcısından oluşacağını” belirtti.
 
“Başkan ve başkan yardımcısının oy verme haklarının olmayacağını” da iddia eden Hristodulidis, “ancak başkan ve başkan yardımcısının bir dizi ciddi konuda birlikte karar vereceklerini” ifade etti.
 
Hristodulidis ayrıca, “kararların en az bir Kıbrıslı Türk bakanın onayıyla alınabileceğini” de vurguladı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR