Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARBAROS ŞANSAL İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI
BARBAROS ŞANSAL İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI
Uluslararası Af Örgütü, modacı Barbaros Şansal’ın KKTC tarafından iadesinde uçaktan inerken havalimanında linç girişimine maruz kalması, ardından tweet’leri ve sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanması üzerine “acil eylem” kampanyası başlattı.
10 Ocak 2017, 15:55
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Barbaros Şansal sosyal medyada Türkiye'de iktidar olanlara karşı sosyal medyada paylaşımda bulununca,KKTC içişleri bakanı Kutlu Evren tarafından apar topar sınırdışı edilmişti. 
 
Hava alanında uçaktan inerken ,havalimanı çalışanı bir grup tarafından linç girişiminde bulunulan Şansal ,daha sonra Avukatı tarafından su verilmediği ve işkenceye maruz kaldığını basınla paylaşmıştı.
 
image
 
TUTUKLU OLARAK CEZA EVİNDE
 
Barbaros Şansal 3 Ocak'ta, 1 Ocak 2017'nin erken saatlerinde sosyal medyada paylaştığı video mesaj ve tweet nedeniyle TCK’nın 216. maddesi uyarınca “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten” suçlanarak tutuklandı. Şansal, Silivri Cezaevi’nde tutuluyor. 
 
Uluslararası Af Örgütü, modacı Barbaros Şansal’ın havalimanında linç girişimine maruz kalması, ardından tweet’leri ve sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanması üzerine “acil eylem” kampanyası başlattı.
 
Kampanya metninde Uluslararası Af Örgütü, yetkilileri Barbaros Şansal'ı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmaya ve kendisine yönelik suçlamaları düşürmeye çağırıyor. 
 
Ayrıca yetkililer, Şansal'ın maruz kaldığı saldırıya yönelik cezai kovuşturma başlatmaya, tüm sorumluları adalet önüne getirmeye davet edildi.
 
Af Örgütü, konunun cezai kısmıyla ilgili, kampanya çerçevesinde şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Şansal'ın paylaştığını kabul ettiği video mesaj ve tweet ifade özgürlüğü hakkı kapsamında koruma altındadır ve cezai kovuşturmaya konu olmamalıdır."
 
"Uluslararası Af Örgütü uzun süredir TCK 216'nın değiştirilmesini ve ifade özgürlüğü hakkında getirilebilecek kısıtlamaları aşan 2. ve 3. paragraflarının kaldırılarak uluslararası hukuk ile uyumlu hale getirilmesi çağrısında bulunuyor." (AS)
 
TCK 216
 
(1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
 
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
 
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR