Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY KIBRIS BASININI AZARLADI
KUZEY KIBRIS BASININI AZARLADI
Tuğrul Türkeş, “üzülerek söylüyorum ki her yazdığınız doğru değil. Hatta zaman zaman acaba ayarı kaçırıp yanlış yazma oranınız yüzde 50’yi geçiyor mu diye düşünüyorum.
8 Mart 2017, 13:12
 
Türkiye'de yapılacak referandum öncesi kampanya çalışmalarına destek vermek için KKTC'de bulunan  Türkiye’nin Kıbrıs İşleri’nden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş KKTC basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.
 
Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleşen toplantı öncesinde basına açıklama yapan Tuğrul Türkeş basın yayın organlarıyla ilgili sert sözlerle karşı eleştiri yaptı.
 
                                          image
 
Türkeş, “üzülerek söylüyorum ki her yazdığınız doğru değil. Hatta zaman zaman acaba ayarı kaçırıp yanlış yazma oranınız yüzde 50’yi geçiyor mu diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Çok fazla niyet okuyuculuğu var burada eski bir gelenek olduğunu düşünüyorum bunun. .”ifadelerini kullandı.
 
Kıbrıs Türkü’nün Türk Devleti ve Türkiye’deki kardeşleri açısından birincil önceliğe haiz olduğunu vurgulayan Türkeş, “izolasyonlar içerisinde bu toplumun ayakta durması ekonomik hayatının daha iyiye götürülmesi ve geliştirilmesi için ekonomik ve sosyal işbirliği ofisimiz üzerinden her yıl milli bütçemizden önemli bir pay ayrılıyor. Hem buradaki projeleri destekleyelim hem de buradaki bütçe dengesini oluşturalım diye bunları takip ediyoruz yürütüyoruz.” dedi.
 
Zaman zaman aksaklıklar olabileceğini aksaklıkların herhangi bir tarafın kötü niyetinden olmadığının altını çizen Türkeş, buna Türkiye’deki darbe girişimi ve art arda yaşanan seçimleri örnek gösterdi.
 
Türkeş, “3 yıllık bir protokolün gecikmesinin de istenen birşey olmadığını ancak zaman zaman gecikmelerin yaşanabileceğini belirterek bunların hemen gecikmesi halinde veya bir para transferindeki en ufak bir aksaklığa büyük önemler atfetmek ve yorum yapmak tabi ki bir sanat ve bu sanatı güzel yapıyorsunuz.” diyerek basına yine sitemini dile getirdi.
 
Türkeş, Başbakan Özgürgün ve Başbakan yardımcısı Denktaş’ın teklifi üzerine Ağustos ayında 15 Temmuz hain törer saldırısına bir tepki olarak Saray önünde 44’ün üzerinde sivil toplum örgütünün katılımıyla güzel bir demokrasi mitingi gereçekleştirildiğini ve kendilerinin de bu mitinge geldiğini anımsattı.
 
image
 
Anayasa değişikliği halk oylamasının bu kez direkt Kıbrıs Türk halkını ilgilendiren bir konu olmadığını belirten Türkeş, burada önemli miktarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yaşadığına işaret ederek onlarla buluşmak için Başbakan Binali Yıldırımın yarın akşam Atatürk kapalı Spor salonunda vatandaşlara sesleneceğini belirtti.
 
Türkeş, “Türkiye’de oy kullanmakta olan vatandaşlarımıza yönelik bir çalışmadır bütün vatandaşlarımız buna davetlidir.” dedi.
 
Müzakere sürecine de değinen Türkeş, Türkiye’nin, Rumlarla Kıbrıs Türkünün
İki eşit toplumlu bir federasyonun, eşitlik kapsamında bir anlaşmanın yüzde yüz destekçisi olduğunu vurguladı ve bu noktada da basına sitemde bulundu..
 
“Türkiye Cumhuriyeti devletinin siyasi iktidarını bunun karşısında göstermek haksızlıktır. Kapıyı çarpıp çıkan olmuyor bu tarafta, yada gel bakalım bize hesap ver diyen de olmuyor bunlar hep diğer tarafta oluyor. Ama buradaki çok değerli basın mensuplarına da bir sitemim var. onların yaptığı yanlışları da ne olur yazın.” dedi.
 
Türkeş güneyde çıkan orman yangını olayına da dikkat çekerek Rumların Türk tarafının helikopter teklifini suyun kuzeyden alınacağı için bağnaz bir tavırla reddettiğini anımsattı.
 
“Bu olayı Türk medyasının iyi işlemesini arzu ederdik” diyen Türkeş, eleştiri yapılırken bunların da görülmesinin dikkate alınmasını istedi.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR