Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GİRNE BETON ŞEHİR OLUYOR
GİRNE BETON ŞEHİR OLUYOR
Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a bir emlak ilgisi var. Kıbrıs’ın en yakın komşu ülke olması, Türkçe konuşulması, TL kullanılan bir ülke olmasını Türk insanı için etkili olduğunu söyleyebilirim.Hatta bir çok insan KKTC yi Türkiyenin bir vilayeti gibi görmekteler
11 Mart 2017, 22:38
 
Son yıllarda ,özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL ile yönetilen Türkiye’den gönül kırıklığı ile ayrılmak isteyen çok insan olduğunu gözlemlemek mümkün.
 
Bu süreçte popülerliği artan Kuzey Kıbrıs’a yerleşmek isteyen Türkiye'li ailelerin Kıbrıs’ta rahat bir yaşam ve Türkiye ile kıyaslandığında daha rahat olan Ada yaşam standartı Kuzey Kıbrıs'ı cazip yapıyor
Türk insanı gelişmiş sivil toplumu,basını ve medyası ile daha demokratik kurumlardan olmasından sebep ile İngiltere ,Almanya,Amerika yerine Girne'den ev alma ,yatırım yapma konusunda korkacak bir şey olmadığının kanaatine vardılar.
 
Her ne kadar Kuzey Kıbrıs siyasetçilerine güven olmasa da Kıbrıs’taki sistemde kamu güvenliği konusu Avrupa standartında.
 
Mevcut sistemde olumsuz bir değişiklik olmayacağı ve hayatlarının ve yatırımlarının emniyette olduğuna inandıkları için Kıbrıs'ı tercih ettiklerini söyleyebilirim.
 
Türkiye’de anlaşılır bir korku iklim var.
 
Kuzey Kıbrıs onlar için sığınabilecekleri en uygun ülke olarak görülürken ,ortaya Barbaros Şansal’ın iadesi ve AK Parti Lekoşa mitinginde KKTC’li bakanlar Sunat Atun ve Kemal Dürüst’ün Ak Parti propagandası yapan konuşmaları ve ‘’ Tek Adam için Evet ‘’ çağrıları Kuzey Kıbrıs , Türkiye mi oluyor şüphesi yaratsada Türk insanı Kuzey Kıbrıs yaşamını mercek altına aldı,pire için yorgan yakmıyorlar..
Kıbrıs eğitim hayatında 100.000 öğrenci var ve sayı hızla artıyor .Bunun % 53 oranı Türkiye Cumhuriyeti gençlerinden oluşuyor ve bu gençler ailelerini Kuzey Kıbrıs'a çekmeye devam ediyor.,
 
image
 
KUZEY KIBRIS EMLAK PİYASASI NEREYE KOŞUYOR
 
Özellikle son 3 yıldır Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a bir emlak ilgisi var. Kıbrıs’ın en yakın komşu ülke olması, Türkçe konuşulması, TL kullanılan bir ülke olmasını Türk insanı için etkili olduğunu söyleyebilirim.Hatta bir çok insan KKTC yi Türkiyenin bir vilayeti gibi görmekteler.Bu zihniyet tabiki küçük adada birçok olumsuzluğa sebep olmakta.
 
Müstakil ev hayatını seven Kıbrıs Türkü ,en gözde şehri Girne merkezinde dev residance’lerin mantar gibi yükselip ,hızla satılmasına çok şaşırsa da ,İstanbul’dan adaya gelen batı mentalitesinde olan Türk insanının tercihi olduğunu anladı , fakat anlayamadıklerı bu inşaatlar böyle devam ettiği sürece ne olacak.
 
Nufus bu konutların satışı ile dahada pompalanacak,kalabalık artacak,Kıbrıs Türkü Girne’den kaçma noktasına gelecek…Önlem alınmazsa Girne , beton şehir küçük İstanbul olacak. 
 
image
 
 Mutlu Demirdelen
 Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR