Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS MÜZAKERELERİNDE MASA BOŞ
KIBRIS MÜZAKERELERİNDE MASA BOŞ
“ Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, BM Gene Sekreteri Antonio Guterres’e, Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafınca kesilen diyaloğu sürdürmekte güçlü kararlılığını ve istekliliğini ifade edeceğini söyledi.
19 Mart 2017, 01:19
 
 
New York'ta BM Gene Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek olan “Kıbrıs Cumhuriyeti” Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, basın mensuplarına yaptığı açıklamada BM Gene Sekreteri Antonio Guterres’e, Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs Türk tarafınca kesilen diyaloğu sürdürmekte güçlü kararlılığını ve istekliliğini ifade edeceğini söyledi.
 
Anastasiadis, New York ziyaretinin amacının müzakerelerin başlaması yönündeki güçlü istekliliğini tekrarlamak ve bir çözümün yaşayabilir, işlevsel ve halk tarafından kabul edilebilir olması için gerekli çerçeveye atıfta bulunmak olduğunu vurguladı.
 
“Kıbrıs Cumhuriyeti” Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, "Amacımız yalnızca bir toplumun değil, her iki toplumun da beklentilerini ve kaygılarını giderecek bir çözüm bulunması olduğunu yineliyorum” dedi.
 
Anastasiades, çözümün kesinlikle üçüncü taraflara garantör olarak gösterilmesine izin vermemesi ve KKTC'deki Türk askerinin varlığını da içermemesi gerektiği vurguladı.
 
Kıbrıs Türk liderinin müzakere masasına döneceğine inanıp inanmadığını soraran basın mensuplarına Anastasiades, Kıbrıs Türk liderinin döneceğini umut ettiği yanıtını verdi.
 
Anastasiades, basın mensuplarına Kıbrıs’ın güneyindeki sahil kentinde gerçekleşen Limasol Maratonu'nun resmi startı sırasında bu açıklamaları yaptı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR