Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OLAN KIBRISLI TÜRKLERE OLUYOR
OLAN KIBRISLI TÜRKLERE OLUYOR
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, “şimdi Kıbrıs sorununun çözümü zamanıdır. Eğer bu fırsat kaybolursa yenisi olmayacak”
27 Mart 2017, 23:54
 
Kıbrıs’ta çözüm mümkün mü?
 
Zaman hızla akıp gidiyor. Kıbrıslı Rumların Annan planını reddettikleri 24 Nisan 2004’ten beri değişen fazla bir şey yok.Kıbrıslı Türkler izolasyonlar altında yaşamaya devam ediyor.
 
Brüksel`de Avrupa Parlamentosu AP ile Kayıp Kişiler Komitesinin işbirliği içinde gerçekleştirdikleri fotoğraf sergisinin açılışı sırasında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, “şimdi Kıbrıs sorununun çözümü zamanıdır. Eğer bu fırsat kaybolursa yenisi olmayacak” dedi.Bilmiyoruz ama 2004’ten sonra birçok fırsat kaçtı olan Kıbrıslı Türklere oluyor.
 
image
 
Etkinlikte bize Rum Avrupalı parlamenter çözüm olmayacak diyor.Peki bunu kamuoyuna açıkla deyince tiyatro izleyenlerin dikkatini dağıtmayalım diyor.Bir başka Avrupa Parlamentosu üyesi Polonyalı parlamenter ise Kıbrıs sorunu çok uzadı diyor.Herkes bir şeyler söylüyor.Rumlar Güzelyurt,Karpaz verilmeden çözüm olmaz görüşünü AP’ye çok iyi aktarmış durumda.Çözümsüzlüğün Türk tarafına yıkılması gibi çalışmalar son zamanlarda AB kurumlarında dikkat çekiyor.
 
AP’deki Kıbrıs dosyasına hakim gözlemciler Kıbrıs’ta çözüm için herkes olumlu mesajlar yayınlıyor.Ama çözüm Hristofyas’dan beri bekleniyor bir türlü gelmiyor görüşünü ortaya koyuyorlar.
 
Açıkcası Rum parlamenterin dediği gibi tiyatronun sona ermesini beklemek gerekiyor.Ama çözüm çok ama çok uzaklarda duruyor. AB Analiz
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR