Güzel ülkemiz için yazıyoruz - 70 LİK NİNE TECAVÜZE UĞRADI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/30530/70-lik-nine-tecavuze-ugradi

 

70 LİK NİNE TECAVÜZE UĞRADI
70 LİK NİNE TECAVÜZE UĞRADI
KKTC'de 70 yaşındaki sağır ve dilsiz kadına bir yıldır tecavüz ettiği iddia edilen 57 yaşındaki Zeki Kayabaş tutuklandı.
10 Mayıs 2017, 14:48
 
 
KKTC'nin başkenti Lefkoşa’da 70 yaşındaki sağır ve dilsiz kadına bir yıldır tecavüz ettiği iddia edilen 57 yaşındaki Zeki Kayabaş tutuklandı.
 
Zeki Kayabaş dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve 2 ayı aşmamak kaydı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
 
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aysın Bilgin, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Polis Çavuşu Şerif Avcil’i dinletti.
 
Avcil, 70 yaşındaki kadının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek gerekli raporların alındığını belirtti. Bu raporlara göre kadının akli dengesinin 8-9 yaşındaki bir çocuğa eşdeğer olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Avcil, kadının cinsel ilişkiye girip girmeyeceği konusunda bir karar verecek düzeyde olmadığını, olayın cinsel tecavüze girdiğini belirtti.
 
Tahlil sonuçları bekleniyor…
 
Avcil, hem 70 yaşındaki kadından hem de Zeki Kayabaş’tan örnekler alınarak Türkiye’ye gönderildiğini belirtti. Devlet Laboratuarı’nın yanması nedeniyle örnekleri Türkiye’ye göndermek zorunda kaldıklarından söz eden Avcil, sonuçların gelmesinin 3 ay alacağını kaydetti.
 
Zanlının davası görüşülünceye kadar 3 ay cezaevine gönderilmesini talep etti.
Avukat itiraz etti…
 
Zanlı avukatı, Devlet Laboratuarı’nın yanması nedeniyle örneklerin Türkiye’ye gönderilmesi ve sonuçların geç çıkacak olmasından zanlının sorumlu olmadığını belirtti ve istenilen 3 aylık sürenin uzun bir süre olduğunu kaydetti.
 
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, ülkede bu gibi olayların artmakta olduğuna dikkati çekti, ancak Devlet Laboratuarı’nın yanmasının yarattığı durumun zanlıya yansıtılmaması gerektiğini söyledi.
 
Reynar, bu nedenle zanlının davası görüşülünceye kadar en çok 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.
 
 
 
Ceren Özbil - KKTC