Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÇÖZÜM FIRSATI HEBA OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/30715/cozum-firsati-heba-oldu

 

ÇÖZÜM FIRSATI HEBA OLDU
ÇÖZÜM FIRSATI HEBA OLDU
Bakan Çelik ;Kıbrıs konusunda verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Bazı şeyleri hatırlattım. Rum tarafının Enosis ile ilgili şeyleri getirmesi iyi olmadı.
18 Temmuz 2017, 17:41
 
Bakan Ömer Çelik, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesi sonrasında basın açıklaması yaptı.
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, temaslarda bulunmak üzere gittiği Brüksel’de AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü. Görüşme sonrası basın açıklaması yapan Çelik, “Kıbrıs ile son çözüm fırsatı kaçırıldı” dedi.
 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, temaslarda bulunmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti. Bakan Çelik, temasları kapsamında AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüştü. Görüşmede Türkiye’nin AB ile ilişkileri ele alındı.
 
Bakan Çelik, görüşme sonrasında basın açıklaması yaptı. Ömer Çelik’in konuşmasından satır başları şöyle:
 
“Türkiye o zaman destekledi. Türkiye’ye verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Bazı şeyleri hatırlattım. Rum tarafının Enosis ile ilgili şeyleri getirmesi iyi olmadı. Güney Kıbrıs bir Avrupa devletidir. KKTC’de bir cemaat devletidir, şeklindeki bir anlayış kabul edilemez. Kıbrıs’ta son çözüm fırsatı kaçırıldı.”
 
“Türk askeri orada insanların barış halinde yaşaması için bulunmaktadır. Pozitif sinyaller alınıyordu. Güney Kıbrıs’ta seçimlerin yaklaşmasıyla galiba sorunlar oluşturdu.”