Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC POLİSİNDE FETÖ OPERASYONU
KKTC POLİSİNDE FETÖ OPERASYONU
KKTC Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen soruşturmada 53 polisin FETÖ ile bağı bulunduğunu saptandı. Polislerden 3’ünün üst rütbeli olduğu kaydedildi,sırada 300 sivil var
3 Eylül 2017, 14:16
 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye, KKTC’deki kurumlar içinde de FETÖ soruşturmasını talep etmiş ancak KKTC’li yetkililer, FETÖ bağlantılı bir örgütlenme olmadığını savunmuştu.
 
Örgütün haberleşme programı By-Lock’un çözülmesinin ardından KKTC bağlantıları da gün yüzüne çıkmaya başladı.
 
Geçen ay FETÖ ile bağlantılı bir kaç imam tutuklandı. Ancak KKTC emniyet teşkilatında büyük bir sessizlik hakimdi. Emniyet içinde devam eden soruşturmaya Türkiye’den gelen özel ekipler de katıldı, çok sayıda polisin ifadesi alındı.
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'de başlayan, KKTC'de de sürdürülen FETÖ temizliğinde dikkat çeken gelişme yaşanıyor.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyti Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel birim aracılığı ile yürütülen soruşturmada 3’ü üst düzey rütbeli 53 polisin FETÖ ile ilişkisi olduğu belirtilerek Başsavcılık tarafından görevden alınmaları istenildi.Bu süreçte, KKTC Başsavcılığı, Başsavcısı Yardımcısı Ergül Kızılokgil başkanlığında özel bir ekip görevlendirdi. Kıbrıs gazetesinin haberine göre, özel ekibin başında bulunan Başsavcı Yardımcısı Kızılokgil, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’a resmi bir yazı yazarak, 53 polis memurunun FETÖ ile doğrudan bağlantısının saptandığını ve 3’ü üst düzey rütbeli polislerin görevden alınmalarını istedi
 
 53 polis mensubunun ByLock aracılığı ile örgüt üyeleri ile mesajlaştıkları ve ayrıca zaman zaman da Türkiye’den gelen FETÖ  üyeleri ile KKTC’de toplantılar yapıldığına dair bulgulara ulaşıldığı bildirildi.
 
image
 
Soruşturma dosyası içindeki delillerin sadece By-Lock’la sınırlı olmadığı belirtiliyor.
 
Suçlanan polislerin By-Lock kullanıcısı olmalarının yanısıra, örgüte himmet adında bağış yaptığı, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’den gelen FETÖ üyeleriyle toplantılara katıldıkları belirtiliyor. Bazı polis memurlarının kişisel hesaplarında ise, kaynağı şüpheli yüklü miktarda nakit bulunduğu ileri sürülüyor.
 
FETÖ ile bağlantısı olduğu belirtilen, aralarında iş insanlarının da olduğu 300 sivilin adının poliste olduğu öğrenildi.
 
‘Polis’ ve ‘sivil’ bacağı olan FETÖ bağlantılı kişiler için operasyonların eş zamanlı mı, yoksa ayrı ayrı mı yapılacağı henüz netlik kazanmadı.
Aralarında iş dünyasından isimlerin de olduğu yaklaşık 300 sivilin, FETÖ ile güçlü bağı olduğu bilgisine ulaşıldı. Poliste adı bulunan 300 kişinin de ‘Bylock’ kullandığı belirliyor.
 
FETÖ’nün KKTC uzantıları ile ilgili polis soruşturması sürüyor.
 
Örgüte üye oldukları gerekçesi ile tutuklanan Osman Adsız ile Selçuk Genç yeniden mahkemeye çıkarıldı. Adsız’ın örgütte “Abi” konumunda olduğu, karısının ise abla sıfatı ile örgütte yer aldığı açıklandı. Adsız’ın KKTC’de bazı iş insanları ile irtibatı olduğu da ortaya çıkarken, örgütte etkin bir isim olan zanlının eşinin de FETÖ üyesi suçundan arandığı belirtildi. 
 
KKTC'DE TERÖR YASASI YOK
 
FETÖ, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından KKTC’de ‘terör örgütü’ ilan edilmişti, ancak KKTC hukukunda Türkiye’deki gibi bir terör yasası bulunmuyor. İngiliz hukuk sisteminin geçerli olduğu KKTC’de, suçlanan polislerin önce görevden alınmaları ardından aleyhlerine, “Yasadışı cemiyete üye olmak”, “yasadışı cemiyete ait yıkıcı ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak”, “yasadışı cemiyeti savunmak ve teşvik etmek” suçlamalarının getirilmesi bekleniyor. Yargı sürecinin başlaması halinde polislerin tutuklu ya da tutuksuz yargılanmalarına mahkeme karar verecek.
 
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR