Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KKTC SEÇİME GİDİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/kibris/31277/kktc-secime-gidiyor

 

KKTC SEÇİME GİDİYOR
KKTC SEÇİME GİDİYOR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Erken Seçim tarihi olarak verdiği 7 Ocak tarihi için hayırlısı olsun dedi.
13 Ekim 2017, 20:02
 
 
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün’ün önceki akşam Kuzey Kıbrıs iktidarında bulunan Ulusal Birlik Partisi 42. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyondaki konuşmasında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a yaptığı “tarihi de sen koy, seçime gidelim” çağrısı ile Kuzey Kıbrıs çok yakın zamanda genel seçim fişeğini ateşlemiş oldu.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyetçi Türk Partisi  Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Erken Seçim tarihi olarak verdiği 7 Ocak tarihi için hayırlısı olsun dedi.
 
       image
 
Başbakan Özgürgün, açıklamada, “Ben bir tarih istedim, Sayın Erhürman bir tarih vermişlerdir, halkımıza hayırlı olsun. Gereken yapılacaktır.” dedi.
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) 2 Temmuz 2017’de erken seçim yapılmasına yönelik önergesini ve Demokrat Parti (DP) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 15 Nisan 2018 tarihinde erken seçim yapılmasına yönelik önergelerini görüştü. Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında bugün saat 11.15’te toplanan Cumhuriyet Meclisinde yapılan oylamada, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün liderliğini yaptığı iktidarın büyük ortağı UBP her iki önergeye de destek verdi. Böylece erken seçim için verilen iki önerge de Meclisten geçti.
 
Erken seçimin muhalefetin önergesi olan 2 Temmuz 2017 ya da iktidar kanadının istediği 15 Nisan 2018 tarihinde yapılması kararını ise Meclis Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi belirleyecek. Komitenin kararını en geç bir daha ki hafta içinde vermesi bekleniyor.
 
     image
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün “erken seçim” çağrısına bir kez daha yanıt verdi, seçim tarihi açıkladı: 
 
7 Ocak mümkün görünen en erken tarihtir.
 
Biz bu tarihi öneriyoruz,Meclis’te de önereceğiz. Başbakan tarih istedi, 7 Ocak’ı veriyoruz,dedi.
Erhürman, yasal olarak mümkün olan en erken tarihte seçim için UBP’nin Meclis komitesindeki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini de anımsattı
.
“Yasal olarak 24 Aralık’ta mümkündür ancak bu tarih yılbaşından hemen öncedir diye, biz özellikle 7 Ocak tarihini verdik, eğer isterlerse 24 Aralık da olur” diyen Erhürman, Meclis’te Seçim Yasası’nın görüşüldüğü komitede UBP’nin hem başkan olduğunu hem de çoğunluğu bulunduğunu da anımsattı.
Erhürman, “Sayın Başbakan’ı anlamakta ve ciddiye almakta büyük güçlük çekiyorum. Söylemlerim çok nettir. Şu anda kendi partisinden milletvekili İzlem Gürçağ’ın Komite Başkanı olduğu Seçim ve Halk Oylaması Yasası tartışılıyor. Bunu hemen bitirelim, Meclis’e getirelim” diye konuştu.
 
image
 
İktidar ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yadımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş yazılı bir açıklama yaparak, Demokrat Parti’nin seçime hazır olduğunu kaydetti.
 
Denktaş’ın yazılı açıklaması şöyle;
“UBP ve CTP liderlerin sorumsuzca başlattıkları karşılıklı söz düellosu etrafında şekillenmiş olan ortam sonrasında 2018 Ocak ayında bir seçime gidilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.
Her ne kadar demokrasiler içerisinde seçim tarihleri “hodri meydanlarla” belirlenmese de; seçim tarihi belirlemesi gereken taraf iktidar partisi olması gerekirken bu görev iktidar partisi tarafından muhalefet partisine ikram edilmiş olsa da, bugünkü Meclis aritmetiği içerisinde UBP ve CTP oyları bu kararı geçirmeye yeterlidir.
Bu iki Parti Başkanının sorumsuz yaklaşımları nedeniyle ülkemiz 2018’e yeni bir bütçe ile değil 2017 bütçesi ile girmek zorunda kalacak ve bu nedenle sektörlere yönelik bazı ödemelerde gecikmeler yaşanacaktır.
Demokrat Parti seçimlere her zaman hazır bir parti olarak bu sorumsuzca yaklaşıma karşın bu kez herhangi bir erteleme girişiminde bulunmayacaktır,diyerek seçimlerde iddialı olduğunu gösterdi..
 
Şeffaf Gazete.com