Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'YE UCUZ ELEKTRİK SÖZÜ
KKTC'YE UCUZ ELEKTRİK SÖZÜ
Türkiye’den KKTC’ye su götürüldüğünü söyleyen Bakan Recep Akdağ, “Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’den inşallah daha ucuza mal edilmek üzere elektrik de götüreceğiz,dedi.
6 Aralık 2017, 13:37
 
Bakan Akdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu
 
Türkiye’nin Kıbrıs’ta gelinen süreçte neler planladığının sorulması üzerine Akdağ, “Çözüm için Türkiye Cumhuriyeti, KKTC ile birlikte, bir garantör ülke olarak, çalışmalarına devam edecek. Çözümden kastımız orada iki eşit toplumun varlığının kabul edildiği bir devletin oluşmasıdır eğer karşı taraf buna razı olursa ama pek razı olacağa benzemiyorlar.” yanıtını verdi.
 
Rum tarafının “şımarık çocuk gibi davrandığını” vurgulayan Akdağ, “İşi çözmek yerine adanın bütünü kendilerininmiş gibi davranmaya çalışıyorlar.” dedi.
 
Akdağ, KKTC’ye hizmet etmeye devam edeceklerine dikkati çekerek, “Bir taraftan siyasi çözüm için Türkiye elbette KKTC ile yeni bir yol haritası çizecek ancak ben bundan daha önemli olanın KKTC’nin kalkınması ve refahının artırılması olduğuna inanıyorum.” ifadesini kullandı.
 
image
 
Türkiye’den KKTC’ye su götürüldüğünü anımsatan Akdağ, şunları kaydetti:
 
“Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’den inşallah daha ucuza mal edilmek üzere elektrik de götüreceğiz. Sağlık sisteminde bir takım noksanlıklar var, bunları tamamlayacağız. Bir taraftan endüstrisini geliştireceğiz. Biz Kuzey Kıbrıs’ı bu şekilde geliştirdikten sonra varsın Rumlar bu mızıkçılığa, şımarıklığa devam etsinler. Evet biz çözüm istiyoruz ama ne yapalım adamlar masaya gelmiyor, masayı tekmeleyip kalkıyorlar. O zaman biz kendi içimize döneceğiz, oradaki kardeşlerimiz, KKTC’li kardeşlerimiz daha müreffeh, rahat nasıl yaşarlar, daha huzurlu nasıl olurlar ona bakacağız. İşin güvenlik kısmına gelince hiç kimse kafasının arkasına başka bir fikir koymasın, Türkiye Cumhuriyeti burada durduğu müddetçe Kuzey Kıbrıs’taki kardeşlerimizin saçının bir teline halel gelmesine müsaade etmeyiz.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR